Реклама / Ads
14| 5400 |16.08.2010 НОВИНИ

КАТ лъже! ТИР-ове пътуват през уикенда, въпреки забраната

.
ТИР-овете си пътуват спокойно
Шефът на КАТ Алекси Стратиев лъже. С това твърдение в редакцията позвъниха шофьори от различни краища на страната по повод изявлението на комисар Стратиев по Нова телевизия в понеделник, че забраната за движение на ТИР-ове през уикенда се спазвала и давала резултати.
 

 „Този човек или смята, че никой не пътува и не знае какво е положението по пътищата или подчинените му го заблуждават жестоко”. Това заяви разгневен столичанин, който е пътувал от Бургас за София в събота, 14 август. Той предостави няколко регистрационни номера на камиони (пазим ги в редакцията), които е успял да запише и които са затруднявали трафика в различни отсечки в 40-градусовите жеги.

И други водачи бяха категорични, че ТИР-ове пътуват необезпокоявани по пътищата и т.нар. „магистрали” в страната през почивните дни.

Човек от редакцията на въпросната дата, 14 август също пътува от Созопол до София. Разстоянието той преодоля за 7 часа. Пътят бил изключително натоварен, на много места се образували колони, особено в участъците преди и след Сливен, както и до Нова Загора. Преброил над 60 ТИР-а, но накрай се отказал. Те минавали спокойно покрай дебнещите край пътя катаджии и никой не ги спирал. Особено изнервено било положението на десетина километра преди Сливен, където пътни полицаи с мотоциклети си стояли спокойно край шосето и наблюдавали тежките камиони как профучават край тях.
Комисар Стратиев се похвали още, че близо 150 000 шофьори ще останат без книжки у нас през месеците октомври и ноември, когато данните от 15-те камери на КАТ в цялата страна бъдат обработени. Наказанието за минималното нарушение на скоростта над 34 км/ч е минимум 1 месец. Той обясни, че трудно се обработвали данните и затова е забавянето. Истината е, че в КАТ липсва добра организация. Службата разполага с огромен личен състав, но не го използва рационално.

Комисар Стратиев се похвали още, че служителите на столичния КАТ преминават на двусменен режим на работа от днес. Гишетата щели да работят от 6 до 19 часа, без почивка. С удължен график на работа ще са служителите от сектора “Моторни превозни средства и водачи” за прием на документи за издаване на свидетелства за управление на МПС, както и от група „Административно-наказателна дейност”, уточняват от КАТ-СДВР. Благородната цел, според Стратиев е гражданите да бъдат обслужвани преди и след работното им време. След 1 септември пък служителите щели да преминат на работно време от 6 до 21 часа, както ще работят и паспортните служби в районните полицейски управления в столицата. „Новината” би трябвало да се възприеме като загриженост на КАТ за водачите на МПС, но никой не вярва в това. Всъщност става въпрос отново за лоша организация и неефективни действия на ръководството на Пътна полиция.

Истината е, че опашките и хаоса при издаване на документи, получаване на справки, получаване на отнети талони за нарушения и пр. са плод на тоталната липса на ред в системата за обслужване на граждани в КАТ. Това положение е от години, но така и не се намира решение. Стратиев избягва да говори по проблема, защо въобще процедурите се извършват в неудобните постройки на КАТ, част от които са построени като временни и където няма място за паркиране. Не говори и за отношението на част от неговите служители към гражданите, което е унизително, пренебрежително и на моменти дори агресивно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6286 |30.06.2010 Забулят ли се на снимки, жените няма да пътуват . 26| 5917 |05.02.2010 Дянков: Корнелия Нинова е пропаднал политик и лъже! . 1| 4735 |28.12.2009 Българите пътуват в чужбина с 21,8% по-малко . 20| 4764 |16.11.2009 Македонци пътуват без визи в Европа, Борисов пише поздрави до Груевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads