Реклама / Ads
10| 20034 |10.05.2018 АКТУАЛНО

Бизнесмен разкри как са откраднали фирмата му, а институциите нехаят

.
Георги Георгиев със синята риза
Бизнесменът Георги Георгиев, собственик на фирмата за млечни продукти ”Жоси”, разказа как фирмата му била източена и открадната от съдружника му Симеон Присадашки през 2013 година. Последният е настоящ зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите.
 

След като разбрал за двойното счетоводство и източването на ДДС, Георгиев потърсил съдействие от държавата. За съжаление до този момент не е получил никаква защита нито от съдебната система, нито от ГДБОП. Напротив-къщата му била изгорена, а той и близките му получили заплаха за живота.

От БОЕЦ пуснаха видео, записано със скрита камера, на което Присадашки обяснява, че целият бранш води двойно счетоводство и укрива приходи с цел избягване на плащането на данъци.

 

Съдебната сага пък била белязана с куриози. След като Георгиев разбрал какви ги върши Присадашки, той го изключил от дружеството. Въпреки, че минал 14-дневният период на обжалване, Присадашки завел три дела в СГС, като по едно от тях атакува изключването си. По първите две съдът ги прекратява заради изтекла давност. Така той завинаги губи качествата си на съдружник и управител на „Жоси”.

Изведнъж се случва невиждано чудо. Някой унищожава двете дела, които губи Симеон и със задна дата регистрира ново дело, като се използва вече приключило друго гражданско дело по описа на СГС. Стартира нова съдебна сага, която в крайна сметка приключва в интерес на Присадашки. Така той отново става съдружник и управител на "Жоси" ООД.

 

Георгиев разказа, че той вече не разполага със счетоводството на фирмата, която междувременно е преминала в ръцете на съпругата на Симеон. Потърпевшият разкри, че има данни, че фирмата е завлякла и европейски средства. Доказано е, че на много документи е открит негов фалшифициран подпис. Според потърпевшият съдружникът му се хвалел с протекции на високо ниво. Твърдял, че бил много близък с настоящата шефка на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. " Казваше ми, че може на мига всичко да оправи. Че заедно посрещали Нова година и били много близки. Тези данни съм ги предоставил на ГДБОП", уточни Георгиев. 

Адвокатът му  смята да се обърнат към Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, която да провери как фирма на съпругата на Присадашки, на не повече от година, има финансови възможности да изкупи банково вземане за 1.8 милиона лева.



Сигнал на фирма Жоси ООД
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 32480 |09.05.2018 greshka49 . 17| 18877 |12.04.2018 Ден след разкрития на Фрог, махнаха шефа на ДАНС-Пловдив „Писанчовото” . 4| 9009 |11.04.2018 Зукърбърг даде урок по достойно поведение на политици и бизнесмени . 3| 11548 |13.03.2018 Скандално! Таен доклад разкрива далавери в Кюстендилската болница, десетки хора са „ужилени”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads