Реклама / Ads
17| 18938 |12.04.2018 АКТУАЛНО

Ден след разкрития на Фрог, махнаха шефа на ДАНС-Пловдив „Писанчовото”

.
Николай Петров
Шефът на ДАНС-Пловдив Николай Петров, известен като „Писанчовото”, е махнат след скандални разкрития на Фрог нюз. Той е преназначен в Плевен, а в неговия стол сяда дългогодишният служител Тодор Ангелов.
 

Медията ни ви информира вчера, че агенти на родното ФБР са били подложени на „щателна проверка”, за да се установи откъде са изтекли към нас два секретни документа срещу  бившия шеф на данъчното в Пловдив Николай Брънчев и действащия прокурор Георги Пенев. От тях става ясно, че „има придобити данни за престъпление”. Малко след разкритията на Фрог, Брънчев е напуснал НАП.

 

Според наши източници в родното ФБР, причините за изненадващото махане на Николай Петров, който иначе е учител по физическо,  са много. По принцип никой не е вярвал, че ще се стигне до там, тъй като е обществена тайна, че Петров е особено близък с кръга КОЙ, „Библиотекарския” и бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев. Именно от там той получил и прозвището си „Писанчовото”.

 

ДАНС-Пловдив се прочу през последните години с куците си акции. При опита на агентите да хванат мащабно количество кокаин, те се натъкнаха на истинско брашно.   Един от последните примери е шумно огласената преди няколко месеца "брилянтна" операция срещу кмета и главния архитект на Асеновград, за която в Пловдив са раздавани награди като за световно. Впоследствие  обвиненията в корупция и други престъпления отпаднаха поради липса на доказателства и така се спуква поредния балон.

 

Грандиозен скандал избухна в ДАНС-Пловдив в края на 2016 година. Агентите от „Инспектората” и „Вътрешна сигурност” тогава се втурнаха да проверяват структурата за корупция и изтичане на секретна информация. Куриозното е, че ден преди да стартира ревизията Николай Петров се ската, като си взе болнични, оплаквайки се пред колегите си, че дископатията яко  го е склещила.  

 

„Данните за пробив в ДАНС -Пловдив бяха изключително сериозни. В някои от тях става дума за това, че местни магистрати са били предупреждавани, че срещу тях тече проверка за извършени престъпления, включително и корупционни действия. Скандалното е, че уличените и до днес продължават да работят необезпокоявани”, разкриха източниците на Фрог.  Редовите дансаджии до днес се чудят как един учител по физическо възпитание с образование  начална педагогика, се издига до този секретен и свръх отговорен пост. Близки на Николай Петров признават, че той има три слабости-футбол, последен модел джиесеми и дами. Припомняме ви, че Николай Петров е вратар в махленско отборче. До ден днешен „Писанчовото” буди въпроси около това, че е уж с министерска заплата, а ползва общинско жилище с около 50 лв. наем.

 

Експерти смятат, че рокадата в ДАНС-Пловдив се прави умишлено за да се тушира напрежението. Прогнозите са, че Петров го местят временно, но след като мине време, ще го „изстрелят” на друг апетитен пост. Не е изключено покровителите му да го пуснат в политиката, както стана с бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, настоящ координатор на „Атака”. Резерви има и за това, че новият шеф на ДАНС-Пловдив Тодор Ангелов ще остане на поста. За него има много добри отзиви като човек и професионалист.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10309 |07.04.2018 Руски олигарси изгубиха $1,25 млрд. часове след санкциите на САЩ . 2| 15090 |04.04.2018 Шефът на МВР се задейства след сигнал на Фрог, че министри нарушават закона за движение по пътищата . 16| 36030 |31.03.2018 Илиян Василев: Мислете за времето след Борисов, готвят визита на Путин . 5| 13681 |16.03.2018 Брюксел се заинтересува от Гинчето след скандалните данни за купувача на родната ЧЕЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads