Реклама / Ads
14| 3152 |24.11.2021 НОВИНИ

Кацаров: Обърнахме тенденцията. Темата ”локдаун” не стои

.
Обърнахме тенденцията. От две седмици има спад, включително и в репродуктивното число, без да се пристъпва към локдаун. Изборите бяха с висок епидемиологичен риск. Може да се предположи, че силният спад може да се забави заради изборите. Но ситуацията е в контрола на здравните власти, болниците са добре организирани, броят на хоспитализациите намаля.
 

Това заяви пред bTV служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Думите му идват на фона на намаляващия брой в новозаразените с коронавирус и решението на здравните власти у нас да удължат извънредната епидемична обстановка.

Кацаров бе категоричен - темата локдаун не стои на масата.

 

25% е броят на ваксинираните българи от цялото население, стана ясно от думите на Кацаров. Здравният министър посочи, че въведения "зелен сертификат" за дейностите на закрито е дал положителен резултат. Въпреки това обаче доста работа стои пред държавата ни за постигане на 70% имунизирани.

 

По думите на Кацаров обаче заради ниския процент на ваксинирани има реална опасност страната ни да понесе санкции. Вече има подобни сигнали от европейските ни партньори.

Той добави, че правителството е поръчало три лекарства за коронавирус, които ще пристигнат у нас в следващите дни

 

Следващата седмица е напълно възможно и по-големите ученици да се върнат обратно в класните стаи. Осигурени по думите на Кацаров са близо 2 млн. теста, с които да се гарантира безопасна среда на обучение.

 

В добро състояние са оцелелите от тежкия инцидент на АМ “Струма”. Седем души се спасиха от жестокия инцидент край село Боснек, при който загинаха 46 души, сред които и 12 деца. Оцелелите бяха настанени в УМБАЛСМ “Пирогов”. Българската страна е предложила лечението да продължи у нас докато е нужно. Има възможност обаче при желание на пациентите те да бъдат транспортирани, стана ясно още от думите на Кацаров.

 

Темата за медицинските хеликоптери също е била поставена на масата след инцидента. Изграждането на система е залоожено в Плана за възстановяване и по думите на Кацаров до 2024 г. страната ни ще има въздушна спешна помощ като ще бъдат купени хеликотери и ще бъдат изградени площадки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3392 |12.11.2021 Здравният министър Кацаров: Няма да има локдаун . 29| 9754 |07.11.2021 Такева нахока Кацаров: Наложихте образователен локдаун! . 26| 3848 |05.11.2021 Кацаров: Доставен е препарат за Covid лечение с моноклонални антитела . 11| 3123 |05.11.2021 Кацаров: Над 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на зеления сертификат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads