Реклама / Ads
13| 3611 |10.05.2021 НОВИНИ

КФН информира, че проверява „Градус“

.
Комисията за финансов надзор се самосезира и възложи проверка на дейността на публичното дружество „Градус“ относно спазване на приложимото специално законодателство от момента на придобиване на статут на публично дружество. Това се казва в заключението на обстойна позиция на небанковия регулатор, изпратена до медиите.
 

В случай, че в иинституцията постъпи допълнителна информация, сведения и документи, които имат отношение към извършваната проверка, същите ще бъдат анализирани, а резултатите от анализа ще бъдат приобщени към проверката, допълват още от надзорния орган.  

 

В Комисията за финансов надзор не са постъпвали жалби и сигнали от лица, които са инвестирали в ценни книжа на „Градус“, съобщиха от небанковия регулатор. БНР е сред медиите, които поиска становище от него заради твърденията, направени в парламентарната комисия „Манолова“.

 

В изпратената обща позиция, публикувана и на сайта на комисията, се описват процедурата по издаването на проспекта на компанията, като става ясно, че всички решения по нея на небанковия регулатор са на базата на редица експертни оценки и допълнителни разяснения от самата компания. „При осъществяване на първичното публично предлагане на акции на „Градус“ АД не са установени нарушения, като са спазени всички приложими към датата на осъществяването му изисквания на действащото законодателство.

 

 Разкритата в проспекта информация е в пълно съответствие с изискванията на приложимата нормативна уредба, като в проспекта са посочени лицата, които носят отговорност за пълнотата и верността на представените в проспекта данни“, се казва още в становището на небанковия регулатор. Оттам допълват, че извършват регулярни проверки на поднадзорните си лица.

 

Преди те да придобият статут на публична компания не подлежат на контрол от Комисията за финансов надзор. Въпреки че акциите на компанията поевтиняха значително в последните дни, спадът не дава основания за съмнения за наличието на измами или нередности при продажбата на акции на дружеството на Българска фондова борса, пишат още от Комисията за финансов надзор. В становището на комисията не се споменават имената на бизнесмените Светослав Илчовски и Павел Стоименов, които в парламентарната комисия за ревизия докладваха срещу собственика на компанията Иван Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4862 |10.05.2021 Владислав Панев, ДБ: „Градус“ има страхотен ръст на продажбите на земеделска продукция през 2017 година . 16| 3324 |10.05.2021 НАП проверява данни, оповестени на комисията по ревизия в НС . 47| 4811 |09.05.2021 След разкритията на Илчовски: Прокуратурата щяла да проверява . 23| 10149 |07.05.2021 След твърденията на Илчовски: Цената на „Градус“ пада с 40 млн. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads