Реклама / Ads
0| 5693 |21.05.2020 НОВИНИ

Кирил Добрев: Спасителните политически ходове на ГЕРБ свършиха

.
Кирил Добрев
Спасителните политически ходове на ГЕРБ свършиха. Управляващите са тотално изчерпани и откъм кадри, и откъм политики. Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България.
 

Това написа зам.-председателят на БСП Кирил Добрев във Facebook.

 

Изказването му идва на фона на поредният политически скандал, след вчерашния шамар на Брюксел и последвалите изказвания на външния ни министър Екатерина Захариева.

 

Припомняме, че вчера Брюксел зашлеви шамар на страната ни, след като обяви, че продължава наблюдението си над страната ни поради недостатъци на правната й система и корупцията на високо равнище. Под наблюдение оставаме, въпреки констатациите на предишната Еврокомисия на Жан-Клод Юнкер, че страната ни е изпълнила ангажиментите си по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП).

 

По думите на външния ни министър Екатерина Захариева промяна в позицията на ЕК по отношение на изпълнението на всички ангажименти, поети от България за МСП. Тя заяви, че евромониторингът не остава.

 

Тезата и бе повторена и от управляващите.

 

От БСП обаче излязоха с декларация, в която поискаха оставката на правосъдния ни миниснър Данаил Кирилов заради обещанието му, че ще си тръгне от поста, ако мониторингът над България не отпадне.

 

"Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България. Те са тотално изчерпани и откъм кадри и политики, а спасителните политически ходове свършиха. Ако мога да използвам думата “успех” в управлението на ГЕРБ, то успешната част от кризата я изнесоха лекарите и скромните медицински работници - тези, които освен знания, имат и мисия.


Няма смисъл да казвам, че икономическата част е пълен #провал, поне от това, което виждаме дотук като мерки. Отдавна мисията на ГЕРБ не е #България, а само властта. Как да я задържат поне още малко. Спокойно, скоро всичко ще свърши. Когато властта е причина за толкова много компромиси, то тя си е отишла, повярвайте ми.


Европейската комисия показа, че е наясно с това и потупванията и снимките са просто добро брюкселско възпитание, а не одобрение и подкрепа".

 

Facebook, Кирил Добрев




Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват...

Posted by Кирил Добрев on Wednesday, May 20, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5529 |21.05.2020 БСП поиска оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов . 0| 4738 |19.05.2020 Кирил Ананиев и Красимир Вълчев обявяват как ще работят детските градини . 13| 7567 |12.05.2020 Нинова към Кирилов: Знаете ли, г-н министър, че лихвата на кредите стига 10-12% ?! . 10| 4377 |10.05.2020 Кирил Ананиев още не знае кога ще отворят детските градини и яслите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads