Реклама / Ads
22| 6372 |29.06.2013 НОВИНИ

Кирил Маричков: Давам кръв доброволно, за да не ми я вземат те

.
Източник: Булфото
Кръводаряване като нова форма на мирен протест инициираха творци. Призивът на организаторите е да не се пролива кръв по време на протестите. Предвижда се екипи на медицинските центрове да бъдат призовани да има по линейка на всеки протест, за да могат желаещите също да дарят кръв.
 

Кирил Маричков заяви, че из страната вижда масова манипулация относно протестите в София. „Хората мислят, че тук има по 2-3000 души, аз им казвам ,че реалната цифра е с една нула повече. Давам кръв, за да си иде това правителство, за да се гласува нов закон, за да не вземат те по друг начин", каза той пред бТВ.

Васил Гюров, Магдалена Малеева и други известни имена участваха в инициативата с даването на кръв.

Днес за 16-и пореден ден в София ще има протест, тръгващ от пл. "Независимост". Призивът на творците идва часове преди началото на шествието.

Протестиращи канят чрез мрежата  премиера Пламен Орешарски на купон за Петровден пред Министерския съвет. "Пламене, недей да взимаш пиене. Може да донесеш една оставка", пише именик в #ДАНСwithme. "30 дни гафове стигат" е очакваното мото на протеста, след като правителството се закле точно преди месец - на 29 май.

За понеделник пък в социалната мрежа се готви #lastДАНСwithme, като пик на многохилядните протести, стартирали на 14 юни - само след 13 работни дни на кабинета.

Организаторите пишат: "Приятели, наглостта на управляващите е безобразна! Не спират най-демонстративно да ни подценяват (били сме малко, били сме лумпени и т.н.). Нека в идния понеделник (01.07.2013г.) да организираме един огромен протест - #lastДАНСwithme, на който да дойдат възможно най-много хора, подкрепящи протестите и искащи промяна. Нека поне веднъж се съберем хиляди и да покажем каква сила е ОБЩЕСТВОТО и най-после да се приключи с безочието на властта. Да видим какво ще кажат и какво ще направят тогава".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5730 |24.06.2013 К. Маричков: Свестните са на улицата, мутрите-в парламента . 78| 4936 |05.06.2013 Цветанов: Предавам имунитета си веднага . 38| 6526 |30.05.2013 Борисов: Даваме на Орешарски 100 дни, но да каже нещо по-конкретно . 9| 5428 |29.05.2013 Местан: Аз давам своята подкрепа за този кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads