Реклама / Ads
21| 7501 |16.10.2021 НОВИНИ

Кирил Петков: Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ ”Хемус” на година

.
Кирил Петков
Когато станах министър, имаше планове за развитие на индустриални зони в България, но те бяха предопределени за наши хора. Трябва да спрем с това. Най-добрите проекти трябва да печелят и да получават финансиране. Само така ще спрем корупцията - отворени конкурси и не само за наши хора. Това заяви в Добрич съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков.
 

"Водачът ни е родом от града. За нас това е много важно, защото такива хора познават най-добре проблемите на дадения регион и могат да решават най-добре проблемите. Събираме най-добрите капацитети от една страна и от друга те са независими, като не могат да бъдат подкупени, защото са се доказали в своите сфери и бизнеси. Най-големият проблем е корупцията. Една от нашите идеи е за общини с нулева корупция. Не трябва да разчитаме само на морал. Трябва да разчитаме на стабилни системи. Няма как да измислим топлата вода. В Министерството на икономиката видях, че повечето служители са изключително свестни и не са корумпирани. Корумпираните са на висши позиции. Не трябва да сменяме 600 човека от министерството, а 15", добави Петков.


Хората от Добрич се обърнаха към него с думите: "Вие сте последната ни надежда. Вярвахме на кой ли не и нищо. Трябва да направите нещо. Помислете за пенсиите. Това ни е най-големият проблем".


"Каквото разбираме, един от проблемите на Добрич е свързаността с магистралите. За нас най-важно е, че нашите кандидати са независими и могат да си изкарват хляба и без да са в политиката. Така се гарантира незвисимостта. И тук, както навсякъде, младите хора са емигрирали. Това е трагедия", каза от своя страна другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

 

"Президентът на Руанда бе на посещение в университета, в който учих, и разказа как са се справили с корупцията. Поканил група руандийци, които живеели в чужбина, в съвета им за борба с корупцията и им казал: Имате пълни права и може да правите всичко. Първите задържани за корупция били трима служители на президенството, а после и министър-председателят на Руанда, който е бил лично назначен от президента. Тогава хората наистина са повярвали, че се върши работа. Ние сме решени за тази борба и не ни е страх. Няма да ни уплашат. Виждате какво се случва сега с мен и Спецпрокуратурата. Не ни е страх. Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ "Хемус" на година", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5218 |15.10.2021 Слави Трифонов: Кирил Петков говори неистини, не е водил разговори с ИТН . 5| 3356 |15.10.2021 Шефът на ”Топлофикация”: Би било апокалипсис, ако спрем да работим . 14| 3491 |13.10.2021 Прокуратурата проверява Кирил Петков заради гражданството му . 14| 12279 |12.10.2021 Асен Василев: Не е важно какво е гражданството на Кирил Петков, а каква работа е свършил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads