Реклама / Ads
0| 3417 |28.07.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: Енергийното министерство ще предложи договор за доставка на 7 кораба с втечнен газ

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
„Това може да е последното заседание на Министерския съвет. Искам да благодаря за цялата работа. Мисля, че имаме много добри резултати, с които да се похвалим. До последния момент ще решаваме големите задачи и предизвикателства“ – с тези думи министър-председателят в оставка Кирил Петков започна днешното правителствено заседание.
 

Петков избори и важните теми, които министрите ще разискват. Първата е предложение от Министерството на енергетиката за сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ – доставка на LNG, която ще подобри енергийната сигурност на България.

 

„Условието за получаване на тези количества е следващият месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция”, обясни премиерът в оставка.

 

Според него договорът, който днес ще бъде предложен, е важна стъпка на екипа му, съвместно с Европейската комисия, за осигуряване на природен газ за следващите шест месеца.

 

От къде ще дойдат тези кораби, обаче, не стана ясно.

 

Правителството ще приеме и новата програма за компенсация на цените на електроенергията за небитовите потребители.„Считано от 1 юли до 30 септември за крайните потребители ще се осигури таванът от 250 лв. по този начин правителството осигурява предвидимост“.

 

В дневния ред на заседанието са включени 37 точки. По-интересните сред тях са: приемане на годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2021 г.; доклад за одобряване на условията по проектодоговор за застраховка „Обща гражданска отговорност“, покриваща отговорността за ядрена вреда на АЕЦ „Козлодуй“; проект на решение за временно закриване на консулството на България в руския град Екатеринбург.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3549 |27.07.2022 ВКС възстанови Кирил Добрев като член на БСП . 0| 4185 |27.07.2022 Отцепилият се от ИТН Георги Георгиев отива в ПП. Същото прави и Кирил Симеонов . 0| 6891 |27.07.2022 Кирил Петков: Единият от реакторите на АЕЦ ”Козлодуй” да заработи с гориво от ”Уестингхаус” . 0| 3852 |26.07.2022 Митов от ГЕРБ не харесва Рашков, атакува Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads