Реклама / Ads
26| 3561 |25.02.2023 НОВИНИ

Кирил Петков: Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен

.
Източник: стопкадър, bTV
”Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен, за да бъде част от историята, но да не бъде разрушен”. Това заяви съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков по bTV.
 

Всеки може да премахва и премества паметници, но ние като българско общество трябва да влезем в дълбочината на този проблем и да поговорим сериозно коя е истината на нашата история, обясни той.

 

"Аз лично не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник с човек, който държи шмайзер над главата си. Но, от друга страна, това е част от историята и не трябва да я забравяме. Да имаме толкова имена на руски генерали и да не знаем какво се е случило", каза още Петков.

 

Той коментира и годишнината от началото на войната в Украйна.

 

"Става дума за един режим, който решава да влезе в територията на друга държава и да унищожи цялата инфраструктура".

 

По думите му трябва да "излезем от територията и да го помислим на чисто човешко ниво".

 

"Съчувствам със сърцето и душата си колко много хора страдат", коментира Петков. Според него България е застанала на правилната страна на историята.

 

Той коментира и изказването на бившия депутат Александър Дунчев, че в ПП имало задкулисие и че някои в партията се опитват да прилагат модела на ГЕРБ - обграждане с послушковци.

 

Нямаше никакво напрежение при редене на листите за предстоящия вот. 6 партии сме в коалицията, успяхме да постигнем обединението, на което всички се надяваме, каза Петков.

 

Миналата седмица Александър Дунчев, който беше народен представител от ПП в последните два парламента, изрази несъгласие с начина на редене на листите. Той упрекна ПП, че влизат в съглашателство с ГЕРБ по места.

 

Петков категорично отрече това да е вярно и даже обясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, но той е отказал.

 

Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре. Това, което казах наведнъж - никой не е над каузата. Няма значение дали си на първо място, или на второ място. Важното е съединението наистина да се случи, за да може да имам обединен фронт. Аз лично се радвам, че дори в нашия разговор аз му предложих моето място в София, за да покаже колко няма значение на кое място си в листите, ако заедно а имаме една обща кауза", добави съпредседателят на ПП.

 

Той обяви и че в листите ще е и Лена Бориславова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3369 |24.02.2023 Кирил Петков: Една година война. Горд съм, че България не се сниши . 1| 2971 |23.02.2023 Благовест Кирилов: МВР ще работи за ограничаване на изборните престъпления . 5| 3173 |22.02.2023 Кирил Петков ще води листата на коалицията с ДБ в 23-и МИР в София . 12| 4577 |17.02.2023 Петков: Дойде време разделно, всички трябва да се обединим! Ще бъдем над 130 депутати в следващия парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads