Реклама / Ads
0| 4193 |21.09.2017 НОВИНИ

Ключова проверка за ВКС и Лозан Панов се провали безславно

.
Ключова проверка на управлението на Лозан Панов, тръгнала по сигнал на уволнен служител и бурно подкрепена от мнозинството във ВСС, се провали безславно.
 
Става дума за одит на обществените поръчки във ВКС в мандата на Панов, назначен преди няколко месеца от кадровиците. Повод стана сигнал от бившия шеф на финансовата дирекция на ВКС Лъчезар Спасов за нередности в счетоводството на почивната база на съда на морето, в село Лозенец, пише още De Fakto.

Назначаването на одита бе предшествано от емоции, обвинения, изслушвания.

Днес пленумът на ВСС са занима с резултатите от одита. И с убедително мнозинство от 15 срещу 5 гласа отхвърли единствената съществена забележка в него за нарушение на приетите от кадровиците правила при доставката на софтуер и хардуер за озвучаване на съдебни зали. Случи се след като Галина Карагьозова цитира, че няма гласувани от пленума на ВСС лимити за това, само решение на една комисия.

В останалата част одитът няма сериозни критики. А с 14 на 6 гласа бе отхвърлено искането на Галя Георгиева след 1 месец Панов да докладва пред ВСС как е изпълнил дадените му в доклада препоръки.

Любопитното бе, че днес кадровиците се занимаха и със съдбата на подателя на сигнала Лъчезар Спасов. Още от миналата седмица Галя Георгиева и Светла Петкова от ВСС настояват Спасов да бъде назначен за главен одитор в съвета, до обявяването на конкурс за длъжността.

Днес се оказа, че има постъпила молба и от друг кандидат – Петя Георгиева, която 19 г. е била главен одитор в Сметната палата.

Галина Карагьозова предложи никой от двамата да не бъде назначаван и да се изчакат резултатите от конкурса. Магдалена Лазарова поиска гласуването поне да се отложи, Георгиева и Петкова обаче настояваха за назначението на Лъчезар Спасов.

С 12 срещу 7 гласа мнозинството отказа за Спасов, а с 13 на 3 гласа реши да не назначава никого на длъжността до провеждането на конкурс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4579 |21.09.2017 Лозан Панов: В избора на ВСС парламентът не се интересуваше от качествата на кандидатите . 2| 4043 |11.09.2017 Лозан Панов за избора на шеф на ВАС: Това е изборът на тишината . 1| 4019 |08.09.2017 След проверка: Летище София е сигурно . 1| 4786 |08.09.2017 Лозан Панов за антикорупционния закон: Паралелна структура с дублиращи функции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads