Реклама / Ads
1| 4849 |19.11.2007 НОВИНИ

Кметът Борисов се закле за втори път, експолицай оглави столичните общинари

.
Софийският градоначалник Бойко Борисов днес положи клетва на тържествена церемония в Столичния общински съвет. Съпартиецът му от ГЕРБ Андрей Иванов пък е новият председател на СОС.
 

На местните избори на 28 октомври Борисов безапелационно спечели втори кметски мандат още на първия тур.

Клетва положиха и новоизбраните общински съветници, районни кметове, кметове на кметства. По традиция заседанието бе открито и се водеше от най-възрастния общински съветник – този път дама – доц. Лиляна Еленкова, пак от ГЕРБ.

След като се закле, кметът на София Бойко Борисов обяви, че ще се заеме приоритетно с нормализиране на обстановката в пострадалите от дъждовете столични райони. Той съобщи, че вече има уговорка с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за отпускане на средства за корекция на коритото на река Владайска и изграждане на диги. По повод оплакванията на кмета на Владая, че парите за превантивни дейности са отпуснати твърде късно и за това се е стигнало до поражения и тази есен, Борисов заяви, че средствата са били преведени веднага, след като е приключил изборът на фирма по Закона за обществените поръчки и забавянето се дължи на това. “Това, че съм му превел парите, въпреки че е от друга политическа сила и благодарение на тях той спечели изборите, говори колко широко скроен съм”, похвали се Борисов.

Съпратиецът му от ГЕРБ Андрей Иванов беше избран с тайно гласуване за председател на Столичния общински съвет. Той събра 34 гласа, а опонентът му Георги Кадиев, издигнат от общинарите от БСП, получи 16 гласа. 11 от бюлетините са били недействителни. Андрей Иванов e бивш зам.-директор на НС "Полиция”. Работил е в системата до 1999 г., когато министър на вътрешните работи е Богомил Бонев. Бившият кадър на МВР има няколко фирми. Той е собственик на минерална вода "Банкя" и е консултант на фирма, която е концесионер на маршрутни таксита. Името му се завъртя и като потенциален претендент да оглави комисията по транспорт, но както самият Иванов уточни, това би било конфликт на интереси.

”Надявах се председателят на Столичния общински съвет да бъде излъчен от “Алианс за София” - до последно водихме такива разговори с Владимир Кисьов. За съжаление, това не се получи, не по наша вина”, призна след избора столичният градоначалник Бойко Борисов.

“Ще направя всичко възможно да осигуря изпълнението на програмата за открито управление на ГЕРБ”, обеща новият шеф на СОС Андрей Иванов. “Предстои ни тежка работа, водят се дискусии по различни проблеми и за мен ще е изключително важно да разчитам на съветниците от всички политически групи”, допълни той.

На днешното заседание на столичните общинари Мартин Заимов от “Алианс за София”, Христофор Христов от БСП и Орлин Иванов от ГЕРБ бяха избрани за зам.-председатели на СОС. В сегашния общински съвет има две партии, които не формират собствени групи - НДСВ, което вкара само двама съветници, и “Атака” – с трима общинари. БСП има 12, а “Алианс за София”, в който влизат СДС и ДСБ – 11. Най-многобройната група от 33 души е на ГЕРБ. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5523 |02.11.2007 Бойко Борисов: За МВР или добро или нищо . 10| 5919 |30.10.2007 “Като порасне, Бойко Борисов ще управлява и държавата” . 8| 6034 |29.10.2007 Бойко Борисов: Има много работа за вършене в София, Станишев се изказа неподготвен . 0| 6131 |28.10.2007 Бойко Борисов - кмет в София от раз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads