Реклама / Ads
0| 2943 |31.10.2022 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков връчи Награда „Русе – 21. век“ в навечерието на Деня на будителите

.
русе
Днес, в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, кметът Пенчо Милков връчи ежегодната награда в сферата на образованието „Русе – 21. век“. С за изключителни постижения и отлично представяне на национални и международни състезания, олимпиади и конкурси, се удостояват ученици и студенти от учебните заведения на територията на общината.
 

Официалната церемония по награждаването се състоя в Голямата зала на Доходното здание като част от празничен концерт по случай светлата дата.
„Да успяваш в живота, не те прави будител. За да бъдеш такъв, трябва да осъзнаваш, че хората около теб се нуждаят от енергия и посока“, обърна се към присъстващите кметът. Той пожела на всички млади хора да постигат успехи в живота не само за себе си и семействата си, но и да намират начин да предадат вдъхновението си на цялото общество.

 

По време на церемонията с Награда „Русе – 21. век“ бяха отличени двама студенти от РУ „Ангел Кънчев“ и двама ученици от русенски училища.

 

Лъчезар Борисов е ученик от XI клас на СУПНЕ „Фридрих Шилер” –и получи отличието за завоювани високи резултати на национално и областно равнище по различни учебни предмети – по немски език, по история и цивилизации и английски език. За учебната 2021/2022 година е спечелил първо място на Националната олимпиадата по история и цивилизация, първо място на олимпиада по немски език на Гьоте институт, първо място и участие в националния кръг на състезание по английски език на Кеймбридж училища в България KGL и много други.

 

Константин Георгиев е ученик от ХІІ клас на МГ „Баба Тонка“ и бе награден за постижения в областта на лингвистиката в национални и международни състезания, част от които са първо място на Международна олимпиада по математическа лингвистика през юли 2022 г. на остров Ман, Великобритания, първо място на национално състезание по лингвистика, златен медал на международна олимпиада по лингвистика 2022. Той е умел оратор и участник в редица конференции, иновационни лагери и летни академии. Владее четири езика - английски, немски, френски и руски.

 

Цветелина Стефанова е студентка в трети курс на специалност „Компютърни системи и технологии“ във факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. Нейни постижения са участие в редица научни форуми и състезания и спечелени престижни награди, част от които златен медал на Националната студентска олимпиада по математика и първо място на научна сесия за студенти и докторанти, секция „Компютърни системи и технологии“. От 2021 г. е член на Националната комисия по лингвистика и участва в подбора и подготовката на националния отбор по математическа лингвистика.

 

Мартин Джуров е студент в четвърти курс със специалност „Софтуерно инженерство“ към факултет „Природни науки и образование“. Той получи Награда „Русе – 21. век“ за завоюваното отличие на петата Международна конференция по приложна информатика, първа награда на Студентската научна сесия през 2022г. в секция „Информатика и информационни технологии“, кристален приз „Тhe best paper“ от 61. Научна сесия на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и други.

 

По време на празничния концерт със свои изпълнения се представиха Детско- младежки хор „Свети Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова, Детски хор „Дунавски вълни“ с диригент Весела Тодорова, Театрално Студио „Маска“ при Общинския младежки дом, ученици от НУИ „Професор Веселин Стоянов“, Вокална група „Приста“ с худ. р-тел Доротея Бальовска, Камерен ансамбъл „Енигма“ към Държавна опера Русе, Студио модерен балет „Импулс“ с художествен р-тел Петя Бонева и Фолклорен танцов театър “Найден Киров“ с художествен ръководител Богдан Донев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3032 |26.10.2022 Пловдивчани на пореден протест заради Водната палата, кметът нарече бунта политически . 0| 2577 |26.09.2022 Кметът на Годеч алармира за поток от мигранти, тръгнал сам да гони трафиканти . 0| 2625 |16.09.2022 Кметът на село Трояново залови група нелегални мигранти . 0| 2824 |06.09.2022 Кметът на Карлово: Над 25 млн. лв. са щетите за инфраструктура и над 7 млн. са за частните имоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads