Реклама / Ads
5| 3733 |26.11.2022 НОВИНИ

Кметът на Перник отказва финансиране на ФК ”Миньор” заради бой и ранени на среща с ”Берое”. Какво се случи?

.
Станислав Владимиров
Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви,че закрива финансирането на футболения клуб „Миньор“.
 

Това се случи час след като на Стадион Миньор се случи масов бой между агитките на Миньор и гостуващия отбор Берое от Стара Загора. Има ранени в болница.

 

Ето изявлението на кмета на Перник във Фейсбук:

Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование , прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

 

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.

 

Пред ZaPernik.com, кметът на Перник заяви, че с данъците на хората ще продължат  да се финансират детските спортни школи и други спортове в града, но не и футболен клуб „Миньор“.

 

Какво се случи по-рано днес: Батални сцени белязаха двубоя от 1/16-финалите от турнира за Купата на България между Миньор Перник и Берое.

Берое спечели с 2:0 гостуването си на Миньор (Перник) в 1/16-финал от турнира за Sesame Купа на България.

 
В средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха в сектора за гости. Стигна се до сбиване между привържениците на перничани и заралии, като вследствие на тях двама запалянковци на гостите от Стара Загора са ранени и са в болница, съобщава dsport.

 

Между двете агитки прелитаха различни предмети, сред които камъни, бутилки, сигнални ракети и др. Органите на реда в Перник нахлуха на трибуните, за да опитат да спрат продължаващото сбиване и да уталожат напрежението в тази среща. Впоследствие ранените фенове на гостите бяха откарани в болница с две линейки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3088 |25.11.2022 Кметът на Стамболийски: Нямам повдигнато обвинение. Не бях задържан! . 0| 2779 |21.11.2022 В ареста в Перник остава обвиненият за разпространение на детска порнографския . 0| 3165 |21.11.2022 Иван Демерджиев: Работи се по всички версии за случая с 12-годшния Александър от Перник . 3| 3010 |21.11.2022 Кметът на Перник: Работи се по осигуряването на помощни средства за проследяване на хора с аутизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads