Реклама / Ads
12| 10435 |12.03.2020 НОВИНИ

Кметът на Перник за Ревизоро: Половината му изречения започват с „аз“, егото му пречи да работи в името на хората

.
Станислав Владимиров
Кметът на Перник Станислав Владимиров реагира остро на отказа на министър Емил Димитров – Ревизоро да пусне повече вода на перничани, заради грипната епидемия в страната и появата на коронавируса. Ето какво каза той по адрес на Ревизоро и проблема с водата пред zapernik.com:
 

Г-н Владимиров, как ще коментирате нападките на министър Емил Димитов – Резизоро, че не сте дошъл, да си искате някакво разрешително за ползване на вода? Какво е това разрешително?

 

Това разрешително е от „ВиК“, не от мен. Лично г-н Димитров е изпратил отговор до ВиК, в което казва, че „ВиК“  трябва да го поискат. В ефир обаче той говори за мен и общината. Явно писмата му ги пишат чиновници, които разбират, а той не е наясно.

Не за първи път виждам човек, който е ненамясто да ръководи важен пост в държавата, но този политик удари глупомера в тавана. В предаването в „Лице в лице“ този човек показа, че не знае, че пернишкото „ВиК“ е държавно. Той го мисли за общинско. Какво повече да говоря? Виждате какви хора ни управляват?

 

Ще има ли облекчение на режима на водата в Перник все пак?

 

Много искам да има. Още в неделя го обявих публично, а в понеделник входирах официално искане за облекчаване на режима на водата. Но водата е собственост на министър Ревизоро. А той официално отказва да пусне повече вода на перничани, въпреки грипната обстановка и случаите на коронавирус и притесненията на перничани, въпреки, че в язовир „Студена“ има достатъчно вода, за да покрие дните, докато правителството пусне софийската тръба към Перник и започнем да ползваме тази вода.

Аз не мога да пускам вода. Аз мога само да обявя новия режим,когато той се въведе, както съм го правил винаги досега – кмета обявява на обществеността новия воден режим, но министър Емил Димитров – Ревизоро е единственият човек в България, който разписва какви количества може да ползваме от язовир „Студена“ ние перничани.

 

Кога ще тръгне софийската тръба, която да захранва Перник?

 

Казват ми, говорих с няколко министри и днес, че в събота и неделя ще правят тестове на тръбата. Реално другата седмица се очаква да тръгне. Вече търпението е до краен предел.

 

Ако тръбата тръгне, възможно ли е да се облекчи режима на вода, въпреки нежеланието на министър Ревизоро?

 

Искрено се надявам. Иначе за какво ни е тази тръба?

 

Как работите с правителството? Има ли някаква пропаст?

 

С правителството работим добре. Ежедневно министър Нанков и Караниколов звънят и работят за Перник. Току що се чух и с премиера Борисов. Просто този г-н Ревизоро явно прави напук, защото гледам, че освен мен, той плюе и по ГЕРБ. Явно такъв му е характера, а и нивото му. Половината му изречения започват с „аз“, егото му пречи да работи в името на хората.  Но ако другата седмица режимът на вода на перничани не се отпусне, търпението ми ще свърши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5793 |11.03.2020 Ревизоро: Не съм министър на Перник, да си усвоят милионите за дупките и инсталациите . 4| 4367 |10.03.2020 Тестват новия водопровод към Перник . 0| 3894 |09.03.2020 В Перник може и да минат само на нощен воден режим . 19| 7890 |07.03.2020 Испанци и турци виновни за забавения водопровод към Перник, според Емил Караниколов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads