Реклама / Ads
0| 10527 |23.03.2022 НОВИНИ

Когато лапсусът всъщност се окаже истина

.
“В момента има само хаос, скандали, корупция…”, каза на 5-ти септември миналата година бившият премиер Бойко Борисов. От края на мандата му ГЕРБ тръгнаха да осигуряват “Ред в хаоса” и да говорят за истинския безпорядък, настанил се в страната след края на Борисовото правителство. Сега един невинен лапсус на депутатка от собствените му редици обясни защо всичко това е така - някой просто си върши работата.
 

"... Не пипайте организираната престъпност. Ще настане хаос", заяви съвсем уверено от трибуната на Народното събрание Дани Каназирева - острие на ГЕРБ от Пловдив, която без да иска от трибуната на Народното събрание всъщност каза цялата истина за бившите управляващи. 


Каназирева се опита яростно да защити специализираното правосъдие и да заяви, че има огромна нужда от него - опорка, която повтарят и от опозицията, и от обвинението. Закриването на спецправосъдието днес влезе за дебат в пленарна зала, след като Министерския съвет и правната комисия в НС дадоха зелена светлина за промените в Закона за съдебната власт, с които това в крайна сметка да стане факт. Ако се закрие специализираното правосъдие, казват противниците на идеята, ще се облагодетелства организираната престъпност у нас. 


"Не пипайте организираната престъпност! Ще настане хаос!", каза обаче Дани Каназирева, а думите ѝ бяха посрещнати с аплодисменти от ПП, ИТН, БСП и ДБ.


Явно "Ред в хаоса" не е бил никак случен слоган. Оказва се, че "Ред в хаоса" означава прокуратурата да не работи. Явно "Ред в хаоса" означава организираната престъпност да плува в спокойните води на институционалното безхаберие, а покрай всички схеми и схемички да се облагодетелстват хора от различни ешелони на властта. Явно тъкмо това означава "Ред в хаоса". 


"Не пипайте организираната престъпност! Ще настане хаос!", предупреди Каназирева. Нека. Предпочитам да живея в хаос, в който престъпниците са където трябва. И не, това не е на свобода. Но някой просто трябва да започне да се бори организираната престъпност… И не, това не е прокуратурата. Не и сегашната. 


Джесика Вълчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6163 |22.03.2022 Доц. Лозанов: Виждаме в какво чудовище може да се превърне властта, когато не е под контрол . 0| 6267 |18.03.2022 Панев: Когато и да се беше случило задържането, винаги щеше да има "сега ли е моментът" . 0| 3656 |18.03.2022 Иван Демерджиев: Къде бяха хората на ГЕРБ, когато се задържаше незаконно? . 0| 3262 |16.03.2022 В ”Честно казано” с гост-водещ Катя Илиева: Какво всъщност иска Путин от останалия свят и докъде е способен да стигне?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads