Реклама / Ads
0| 4028 |26.03.2022 НОВИНИ

Кой каква оценка писа на първите 100 дни на правителството?

.
Източник: БГНЕС
Днес много хора влязоха в ролята на „класната“ и писаха оценки на първите 100 дни от управлението на кабинета на министър-председателя Кирил Петков. Събрахме всички оценки. Ето кой колко писа на правителството:
 

Президентът Румен Радев бе критичен: „В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и бизнеса, а цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората очакват резултати“.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова писа оценка „Много добър 4,5“, поне засега. „Неуверени са първите стъпки на правителството, нужна повече информация от всеки един министър за свършеното през тези 100 дни“, каза тя. Все пак за Йотова на този етап, в кризите, кабинетът се справят сравнително добре.

 

Тома Биков от ГЕРБ посече управляващите. Според него било абсолютно безспорно, че 100 дни след началото на това управление в България на първо място се живее по-зле.

 

Оцениха се и партиите, част от четворната коалиция.

 

„За 100 дни се справяме добре, стремим се да повишим темпото на промените“, каза шефът на парламента Никола Минчев, който е депутат от партията на премиера „Продължаваме промяната“. По думите му оценката цяла да бъде по-добра, ако обстановката, в която работят е по-различна. Не съвсем задоволителните резултати той обясни с „избухналата война“.

 

Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ подчерта, че за 100 дни правителството управлява няколко кризи – COVID, инфлацията с цените на енергоносителите и войната в Украйна, като се справя добре.

 

След 100-те дни управление на правителството оценката на Владислав Панев е 5 от 6. По думите на заместник-председателя на парламентарната група на „Демократична България“ и съпредседател на „Зелено движение“ това, което е възможно, се прави.

 

„Тези 100 дни бяха едни от най-тежките, проблемите са огромни - войната, ковид кризата, инфлацията, корупцията“, смята Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

 

Новият председател на БСП-София Иван Таков определи първите 100 дни от мандата на кабинета на Кирил Петков като „тежки дни в сложна конфигурация“. „Първите 100 дни се трупаха криза върху криза – здравната, икономическа, енергийна, а сега и със ситуацията в Украйна нещата са много тежки за правителството. Виждаме и някои положителни неща като компенсациите за бизнеса. Също така задържането на цената на тока изигра положителна роля в бюджетите на домакинствата“, каза той и изрази надежда, че кабинетът ще изкара пълния си мандат и ще ускори темповете, с които работи, а най-важното предизвикателство и това, за което трябва да работи в момента, е повишаване на доходите на хората.

 

И все пак, крайната оценка я дава българският народ…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3230 |25.03.2022 Не просто кавър, а благотворителност: Звезди записаха „Come Together“ на Бийтълс заради Украйна . 0| 3107 |17.03.2022 Военният министър на Украйна Резников: Ще спечелим войната! Но на каква цена? . 0| 2908 |15.03.2022 Цветан Цветанов: България не може да се възползва от Фонда за европейска солидарност, защото няма подписано споразумение с ЕК по оперативните програми . 0| 3393 |14.03.2022 Зеленски е поискал „всякаква помощ“ от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads