Реклама / Ads
0| 3199 |25.03.2022 НОВИНИ

Не просто кавър, а благотворителност: Звезди записаха „Come Together“ на Бийтълс заради Украйна

.
Членове на Rammstein, Faith No More, Agnostic Front, Stabbing Westward и други се събраха, за да запишат кавър версия на „Come Together“ на Бийтълс. Това не е просто поредният кавър, а благотворителен сингъл, като всички приходи от продажбите на песента ще отидат за проекти за хуманитарна помощ в Украйна чрез УНИЦЕФ.
 

Сред изпълнителите, участващи в сингъла, са китаристът на Rammstein Ричард Круспе, басистът на Faith No More Бил Гулд и Роджър Мирет от Agnostic Front.

 

„Преди няколко седмици хуманитарна катастрофа с колосални размери започна да се разиграва пред очите ни. Подобно на милиони други хора по света, моят приятел Джон Фрайър и аз се оказахме затрупани от вълни от шок, силен гняв и дълбока тъга, докато гледахме ужасните събития в Източна Европа“, разказва шотландския музикант Крис Конъли, който стои в основата на тази инициатива, заедно с английският продуцент Джон Фрайър.

 

„В деня, в който започна украинската инвазия, започнахме да изпитваме болка в сърцата си. Оттогава тази болка е непрестанна. Страдаме за всички, чийто живот и благополучие са застрашени – от жертвите на бомбардировките до хилядите руски протестиращи, които вече са арестувани, за милионите разселени хора, за неопитните руски наборници, които се оказват използвани като „пушечно месо“ във война, която никога не са искали“, добавя той. С тези силни чувства се ражда и идеята.

 

„Идея, която беше вдъхновена от концертите на Боб Гелдоф в Live Aid през 80-те и подхранвана от нашето силно желание да можем активно да помагаме на нашите братя и сестри в Украйна и Източна Европа“, разказва Фрайър.

 

Крайният резултат е „Come Together (We Will Stop You)“,  кавър на „Come Together“ от The Beatles, включващ изпълнения на настоящи и бивши членове на групи като Faith No More, Stabbing Westward, Rammstein, Filter, The Hardkiss (Украйна), Revolting Cocks, Pigface, The Joy Thieves, Agnostic Front, Basement Jaxx, Gravity Kills, The Cassandra Complex, Mesh, blackcarburning, Deathline International, Vaselyne и Black Needle Noise за събиране на пари и осведоменост за хора от Украйна и Източна Европа.

 

„Нашата цел номер едно е да помогнем директно и бързо на хората, които имат най-голяма нужда. Една от най-важните части на този процес е да гарантираме, че всеки долар, който съберем, се използва правилно, поради което избрахме да дарим 100% от приходите на УНИЦЕФ. Те не само са дългогодишна организация, която хората вече познават и на която се доверяват, но и са изключително прозрачни, когато става въпрос за парите, които преминават през тяхната организация. Ние поддържахме връзка с тях и имаме удоволствието да съобщим, че можем да посочим къде е отишъл всеки един долар, набран специално за хората от Украйна и Източна Европа“, каза още той.

 

Минималното дарение е само $1. Но тъй като каузата е толкова важна, Джон и Крис насърчават всеки да дарява, колкото му позволяват възможностите.

 

„Нека всички да се съберем заедно и да покажем на хората от Украйна и Източна Европа, че ги чуваме и че наистина ни е грижа“, зоват те.

 

Можете да закупите благотворителния кавър на „Come Together“ чрез Bandcamp. Песента скоро ще бъде достъпна и на други дигитални стрийминг платформи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3238 |17.03.2022 Резников: Признайте Путин за военнопрестъпник. Това не е просто война, а държавен терор . 0| 4659 |01.03.2022 Кметът на Харков: Това не е просто война, това е изтребление на украинския народ . 0| 3295 |23.02.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Не просто Google, а документите, публикувани там.. . 76| 7655 |19.02.2022 „Просто страхотна, отличен съюзник“ - зам.-държавен секретар на САЩ засипа България с хвалби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads