Реклама / Ads
2| 5496 |10.03.2009 НОВИНИ

Кой какво и как работи в държавата на 10 март 2009 г

.
Всеки си е задавал въпроса кой какво и как работи в държавата. Това е трудно да се провери „на живо". Изобретението Google обаче ни дава възможност да се разходим из официалните сайтове на държавните институции.
 

Хвърлихме един поглед и на порталите на някои общини, ведомства, политически партии от управлението. Признаваме, че видяното ни се стори страшно скучно, но все пак сме склонни на компромис за езика и формата на поднесената информация, стига тя да е актуална, важна и да обслужва потребителя, тоест - българският гражданин. Дали чиновниците и лицата, определени да обслужват сайтовете, за което вероятно получават и заплата, са си свършили работата, ще прецените сами. Искаме само да припомним, че за създаването на тези сайтове от бюджета са вкарани огромни средства. Дали са отишли на вятъра или за ПР на шефовете на отделните министерства и ведомства - вие ще кажете.

Ето какво прочетохме за вас. Всички данни и текстове са взети едно към едно, без да си позволим каквато и да е редакторска намеса.

 

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ Актуализирани са регистри Фискални устройства

06 март 2009

Актуализирани са:

1. РЕГИСТЪР на одобрените модели Електронни касови апарати с фискална памет (ЕКАФП) и Фискални принтери (ФПр).

2. РЕГИСТЪР на одобрените модели Електронни системи с фискална памет (ЕСФП).

Информация за регистрите може да намерите в рубриката Услуги --> Фискални устройства и ИАСУТД

 

НАРОДЕН ТЕАТЪР ИВАН ВАЗОВ

Продажби за месец Април

Скъпи зрители, продажбите на билети за месец Април вече започнаха .

Промяна!

Поради технически причини , обявеното за 10.03. представление "Крал Лир , няма да се състои. Можете да презаверите вашите билети на касите на театъра за същото представление на 09.04.

 

ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ

Обръщение на Светия Синод на Българската православна църква по повод решението на съда в Страсбург

22.01.2009

Драги съотечественици, братя и сестри,
Българската православна църква посреща с недоумение и крайно неудовлетворение решението на Европейския съд по правата на човека в Страсбург по повод необоснованите и несправедливи претенции на лица, които са се отделили от единството на църквата.
Българската православна църква изразява категоричното си несъгласие с несправедливите, едностранни, пристрастни мотиви на решението, без да бъдат зачетени каноническите и юридически аргументи, представени от Българската православна църква и Правителството на Р. България.
Българската православна църква категорично заявява, че не може да се сключва споразумение, както препоръчва Съдът, относно канонични въпроси, засягащи единството на Църквата, за които да се налагат евентуални обезщетения в последваща съдебна процедура.

 

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

09.03.2009 г.

До края на седмицата работна група от представители на изпълнителната, законодателната и съдебната власт ще формулира основните проблеми в областта на правосъдието и вътрешния ред, ще предложи пътищата за тяхното разрешаване и конкретните срокове, в които това ще стане. Мерките ще бъдат консултирани и реализирани в следващия месец-два с експертната помощ на Европейската комисия и правителствата на страните-членки на ЕС. Около това предложение на министър-председателя Сергей Станишев се обединиха участниците в среща при премиера, на която бяха обсъдени неотложните мерки, допълващи Плана за действие по показателите за напредък в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност. Целта е да се координират и концентрират усилията на институциите, за да бъде свършена повече полезна работа в кратки срокове.

Министър-председателят посочи, че е получил съгласието на Европейската комисия и на страни-членки на ЕС да окажат помощ на България при решаване на проблемите. Имаме готовност за прагматично, конкретно, фокусирано сътрудничество на място, което ще позволи да се идентифицират проблемите и да се посочат пътищата за тяхното решаване съобразно българската реалност и традиция и европейските стандарти, каза премиерът. Според него това ще отстрани и един от съществуващите проблеми - впечатлението за затвореност на нашата система. „Ние няма какво да крием, заинтересовани сме от пълна прозрачност на усилията, които полагаме, заинтересовани сме да използваме капацитета на партньорите си в реформите във всички области, за да постигнем най-добрите европейски стандарти", заяви Сергей Станишев.

 

ДПС

26.02.2009 г.

С 85 гласа „за", 148 „против" и без „въздържали се" Народното събрание отхвърли внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството. Всичките 34 депутати от ДПС, заедно с колегите си от ПГ на "Коалиция за България" и НДСВ подкрепиха правителството на премиера Сергей Станишев. „Това правителство беше избрано от българския парламент с много ясен мандат и ясна управленска програма и в това е тайната на стабилността на управлението", заяви министър-председателят Сергей Станишев от трибуната на Народното събрание след гласуването на внесения от опозицията вот на недоверие към правителството за цялостната му политика.

 

БСП

10.03.2009г.

Представители на ръководството на БСП, министри и зам.-министри ще посетят областите Сливен и Русе, за да се запознаят с проблемите на гражданите по места. В рамките на посещенията ще бъдат представени и приоритетите на правителството през този управленски мандат. Гражданите ще получат подробна информация за мерките, предвидени в плана „Станишев" за ограничаване на негативните ефекти на световната финансова и икономическа криза върху България, за икономически стимули и устойчиво развитие на страната ни през следващите години.

 

Насрочените пресконференции и по- важните срещи, предвидени за деня са:

 

Сливен - 16.00 часа в зала „Май" - среща с обществеността - участват министърът на външните работи Ивайло Калфин, зам.-министърът на образованието и науката Ваня Добрева, зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, зам.-министърът на отбраната Спас Панчев и народни представители от ПГ на Коалиция за България

 

Сливен - 17.00 часа - откриване на автоцентър на „Пежо" - участват министърът на външните работи Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов

 

Нова Загора /област Сливен/ - 18.30 часа - зала „Минко Балкански" - среща с обществеността - участват министърът на външните работи Ивайло Калфин, зам.-министърът на отбраната Спас Панчев, депутатът от ПГ на Коалиция за България Пламен Ранчев

 

Котел /област Сливен/ - 18.30 часа - залата на общината - среща с обществеността - участват зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров и депутатът от ПГ на Коалиция за България Трифон Митев

 

Твърдица /област Сливен/ - 18.30 часа - залата на общината - среща с обществеността - участват зам.-министърът на образованието и науката Ваня Добрева и депутатът от ПГ на Коалиция за България Иван Славов

 

Русе - 15.00 часа - министърът на здравеопазването Евгений Желев ще се срещне с екипа на общинската болница

 

Русе - 16.00 часа - министърът на здравеопазването Евгений Желев ще посети психо-диспансера в града

 

Русе - 17.00 часа - среща с обществеността в пленарната зала на Общината -  участват министърът на здравеопазването Евгений Желев, зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев, зам.-министърът на външните работи Любомир Кючуков, депутатите от ПГ на Коалиция за България Сияна Фудулова, Силвия Алексиева, Руденко Йорданов

 

Ветово /област Русе/ - 16.30 часа - читалището - среща с обществеността - участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Румен Такоров

 

Борово /област Русе/ - 18.30 часа - среща с обществеността - участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Сияна Фудулова

 

Две Могили /област Русе/ - 18.30 часа - среща с обществеността - участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Руденко Йорданов

 

НДСВ

09.03.2009 г.

Утре, 10 март, от 14 часа в Централата на НДСВ  ще има брифинг за медиите. Темата на брифинга е „Избори 2009 и позицията на НДСВ за изборното законодателство". В брифинга ще участват Марина Дикова - зам. председател на партията, доц. Камелия Касабова - зам.-председател на Народното събрание, проф. Огнян Герджиков - зам.-председател и Станимир Илчев - говорител на НДСВ.

 

ОБЩИНА ПРАВЕЦ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ОБЩИНА ПРАВЕЦ, СОФИЙСКА ОБЛАСТ

Р Е Ш Е Н И Я

приети на заседание на Общинския съвет

на Община  Правец, Софийска област

проведено  на  23  април  2008  година

 

ОБЩИНА ВИДИН

25.10.2002

Новини: Утре - 26 октомври е празникът на Видин. През последните десетина години видинчани тачат на този ден своя духовен покровител - Свети Димитър, а от три години през целия месец октомври и особено в дните преди Димитровден Община Видин организира богата програма. В нея се включват всички културни институти в града и всички техни прояви са безплатни.

 

НАЦИОНАЛНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА СЛУЖБА

На 18.12.2008 г. в НРС се състоя благотворителна вечер, посветена на инициативата "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда" за набиране на средства за лечението на болни деца и закупуване на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в страната.

В полза на благотворителната кампания беше събрана сумата от 30 500 лева - дарения от служителите на НРС.

В предишните две издания на инициативата през 2006 и 2007 г. личният състав на службата се включи с общо 26 700 лева.

 

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

09.03.2009 г.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова участва в работата на 2030-то заседание на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, което се провежда днес в Брюксел. По време на форума ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с подготовката на пролетното заседание на Европейския съвет, на който се разисква изпълнението на Лисабонската стратегия за растеж и работни места.

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

10.03.2009 г.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне днес - 10 март (вторник) в 12 ч. с израелския политик проф. Михаел Бар-Зоар: Михаел Бар-Зоар е специалист по Близкия изток, историк, политик, журналист и писател. Той е биографът на първия израелски министър-председател Давид Бен-Гурион и на сегашния президент и Нобелов лауреат Шимон Перес. Бар-Зоар е работил и работи с водещите израелски държавници и е техен съветник. Близък приятел е на покойния премиер Ицхак Рабин и на Шимон Перес.
Срещата ще се състои в Столична община.

 

МИНИСТРЕСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

10.03.2009 г.

Продължават реконструкциите на столичните улици и булеварди

Пътна полиция съветва гражданите и гостите на града да изберат обходни маршрути за движение, да спазват разпорежданията на органите на полицията и въведената временна организация на движение

Във връзка с извършване на реконструкции и рехабилитация на улици и булеварди на територията на столицата, отдел "Пътна полиция" - СДВР, информира гражданите и гостите на гр.София:
До 20 март се затваря за движение на пътни превозни средства ул."Дунав", между ул."Екзарх Йосиф" и ул."Цар Симеон".
До 20 март се затваря за движение на пътни превозни средства ул."Н.Хайтов",
между ул."Атанас Далчев" и бул."Самоков".
До 31 март се затваря за движение на пътни превозни средства  ул."Топола", между ул."Качак" и ул."Баба".
До 9 април се затваря за движение ул."Вихрен", между бул."Братя Бъкстон" и ул."Симеон Радев".
До 17 април се затваря за движение на пътни превозни средства ул."Лешникова гора", ул."Мащерка" и ул."323-та".
До 17 април се затваря за движение на пътни превозни средства ул."Опълченска" от бул."Ал.Стамболийски" до бул." Тодор Александров".

До 5 май 2009г. се забранява  движението на пътни превозни средства в северното-локално платно на бул."Мария Луиза", /в посока пътен възел "Надежда"/ в участъка между пътен възел "Надежда" и Централна гара.

От 14 февруари се забранява влизането на бетоновози по бул."Цариградско шосе", бул."Пейо К.Яворов", бул."Никола Й.Вапцаров", бул."Драган Цанков", бул."Черни връх" и ул."Свети Наум".

До 1 септември 2011 г. се забранява движението на пътни превозни средства по южното платно на бул."Кн.Мария Луиза" /посока център/, в участъка между надлез "Надежда" и ул."Опълченска", като движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в две ленти за движение.

Забранява се движението на пътни превозни средства по крайна дясна лента на бул."Черни връх", между бул."Арсеналски" и входа за локалното платно на бул."Черни връх", като движението на ППС ще се извършва в една лента /в посока бул."Джеймс Баучер"/ и в две ленти /в посока център/.
 
Стеснени улици:
От 26 февруари до 15 март се стеснява  ул."Цар Иван Александър", между ул."Георче Петров" и ул."Бабина поляна".
От 16 февруари до 27 март бул."Т.Каблешков" в участъка между ул."Родопски извор" до бул."България".
От 14 март до 30 април поради преасфалтиране , поетапно ще бъде стеснен бул."Г.М.Димитров" и бул."Кл.Охридски" -  при Метростанция 11.
Стеснено е платното за движение на тунела "Люлин", в участъка между бул."Добринова скала" и тунела посока център.
Стеснен за движение е бул."Цар Борис ІІІ", платното посока вход / източната лента/, в участъка от спирка "Шипка" до бул."Н.Петков". 

За да не се създават задръствания и затруднения при придвижване, отдел "Пътна полиция" - СДВР съветва гражданите и гостите на града да изберат обходни маршрути за движение, да спазват разпорежданията на органите на полицията и въведената временна организация на движение.

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

06.03.2009 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Отново сме свидетели на посегателство над личността на български лекар и представител на държавна институция. Министерството на здравеопазването категорично осъжда и оценява като акт на насилие и жестокост побоя над д-р Михаил Кметски - дългогодишен директор на РИОКОЗ Кюстендил. Вчера вечерта, прибирайки се от работа, той е бил нападнат и пребит във входа на блока, в който живее.

 

МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКЕТА И ЕНЕРГЕТИКАТА

10.03.2009 г.

Информация за цени на бензин и дизелово гориво в София

· Shell (цени на бензиностанция) - 10 март 2009 г.
- бензин А95 - 0,879 евро за литър
- дизелово гориво - 0,849 евро за литър

· OMV (цени на бензиностанция) - 10 март 2009 г.
- бензин А95 - 0,885 евро за литър
- дизелово гориво - 0,849 евро за литър

· Лукойл - (цени на бензиностанция) - 10 март 2009 г.
- бензин А95 - 0,885 евро за литър
- дизелово гориво - 0,849 евро за литър

Информация за цени на бензин и дизелово гориво от Службите по търговско-икономическите въпроси към МИЕ

· Любляна (цени на бензиностанция) - 10 март 2009 г.
- бензин А95 - 0,960 евро за литър
- дизелово гориво - 0,947 евро за литър

· Скопие (цени на бензиностанция) - 10 март 2009 г.
- бензин А95 - 0,842 евро за литър
- дизелово гориво - 0,678 евро за литър

· Букурещ (цени на бензиностанция) - 10 март 2009 г.
- бензин А95 - 0,770 евро за литър
- дизелово гориво - 0,770 евро за литър

· Солун (цени на бензиностанция) - 9 март 2009 г.
- бензин А95 - 0.885 евро за литър
- дизелово гориво - 0,915 евро за литър

· Атина (цени на бензиностанция) - 6 март 2009 г.
- бензин А95 - 0.886 евро за литър
- дизелово гориво - 0,953 евро за литър  

· Берлин (цени на бензиностанция) - 6 март 2009 г.
- бензин А95 - 1,179 евро за литър
- дизелово гориво - 1.009 евро за литър

· Рим (цени на бензиностанция) - 5 март 2009 г.
- бензин А95 - 1,188 евро за литър
- дизелово гориво - 1,055 евро за литър

· Париж (цени на бензиностанция) - 5 март 2009 г.
- бензин А95 - 1,223 евро за литър
- дизелово гориво - 1,038 евро за литър

· Истанбул (цени на бензиностанция) - 23 декември 2008 г.
- бензин А95 - 1,340 евро за литър;
- дизелово гориво - 1,150 евро за литър

 

ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

23.09.2008 г.

Днес, 22 септември, председателят на ЕП Hans-Gert Pöttering обяви за приета писмена декларация относно борбата срещу трафика на деца. В нея се подчертава, че все още не се предприемат ефективни мерки срещу трафика на деца поради недостатъчното трансгранично сътрудничество между държавите-членки, липсата на специализирано обучение и незадоволителното прилагане на правните норми. Българският депутат от ЕП Маруся Любчева (ПЕС) е сред вносителите на декларацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5165 |02.02.2009 Безработицата в еврозоната най-висока от 2 години насам . 86| 4579 |07.12.2008 Ив. Костов: Вече се работи за обединена опозиция . 11| 5862 |04.12.2008 Пламен Галев: Прокуратурата се опитва да ни скалъпи някакво дело . 16| 5633 |30.11.2008 Б. Борисов: Прокуратурата работи, когато няма политически чадър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads