Реклама / Ads
12| 28777 |12.12.2018 АКТУАЛНО

Колтуклиева: Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха държавата за личната си вендата срещу мен

.
Как Пеевски, Цацаров и Горанов впрегнаха държавата за личната си вендата срещу мен, пише Соня Колтуклиева. ”Ако искате да знаете по какъв начин силните на деня в България си поръчват отмъщение срещу журналисти - ето ги менгеметата на инквизицията:
 

1. Намира се зависим журналист, който прогърмява по медиите за някакви страшни прегрешения на поръчания.

2. Специални екипи на НАП започват серия от ревизии и данъчни проверки.

3. НАП блокира банковите сметки и забранява достъпа до банковите трезори.

4. Започват разпитите в следствието.

5. Повдига се обвинение.

6. КПКОНПИ предприема разследване и запориране на имуществото.

7. Образува се дело и то влиза в съда.

8. Медиите се превръщат в мегафони на прокуратурата, най-поръчковите от тях произнасят присъди много преди делото да е приключило.

9. Рупорите на поръчителите не ги е страх, те имат железен чадър, осигурен от господарите на държавните институции и на правосъдната система.

10. Животът се превръща в ад: дистанцират се приятели, роднини, бизнес-партньори, рекламодатели... поръчаният е анатемосан като прокажен.

 

Всичко това не е умозрително сплетничене. Аз го преживявам всеки ден от 4 години насам! В различна степен мафиотизираната държавна машина прегази по описаната схема Огнян Стефанов, създател на Frognews, Борис Ангелов и Атанас Арнаудов, основатели на вестник “19 минути”, както и Сашо Диков, Люба Кулезич, Стоян Тончев, Веселина Томова, Асен Йорданов, Димитър Стоянов... Сотир Цацаров бил недоволен от телевизия BIT, защо Делян Пеевски да не го зарадва, бастисвайки я?!


Би било забавно, ако не беше толкова абсурдно! Защо? Защото НАП преобръща живота и бизнеса на набелязаните за отстрелване хора и фирми, а в същото време: финансовият министър Горанов живее 6 години безплатно в 181 кв.м. луксозен чужд апартамент, купен с инвестиционна цел! В култов се превърна моят коментар, че кръстникът Иван Сариев е направил отлична инвестиция - инвестирал е във финансовия министър. Владислав Горанов е изплатил само за няколко години кредит, предполагащ около 2000 лева месечна вноска със заплата от около 600 лева (?!), без да е декларирал странични доходи; забравил е да впише в декларацията си един апартамент; не е ясно чий е автомобилът “Мерцедес” с шофьор, с който през 2017 г., когато вече не е министър, разхожда семейството си из София ( свидетелство за това е репортаж със снимки във вестник”Ретро”), носи доста скъп часовник, оценяван на няколко десетки хиляди евро, изпраща на работа като вицепрезидент на Черноморската банка - въпреки противоположното решение на правителството! - Нина Ставрева, главен секретар на Министерски съвет при премиера Пламен Орешарски, на когото е бил съветник кръстникът му Иван Сариев, чийто син пък е работил в Министерството на финансите при Горанов; журналисти от Фрогнюз засичат финансовия министър да се разхожда свойски в двора на една помпозна вила, за която той с насмешка подхвърля: може пък да е “резиденция на министерството на финансите”, ама не е - вилата е на кръстницата Снежана Сариева, а пък наблизо е вилата на Нина Ставрева, която, както споменах, министър Горанов изпраща за 4 години в Солун при скромната заплата от 126 000 евро годишно. Мистър “Няма пари” е раздал на подопечните си служители в министерството на финансите само за 2018 година - 43 милиона лева!


Какво е НАП под ръководството на министър Горанов - приходна агенция или ОПГ?! Убиха данъчен насред София, арестуваха данъчни с подкупи, последният за сезона поискал 45 000 лева; “Господари на ефира” показаха репортаж под надслов: “Когато данъчните се правят на умрели лисици”; вестник “19 минути” показа съдебно документирано прегрешение на Илиана Христова, изпълнителен директор на ТД на НАП -София.


Същата тази Илиана Христова ми предаде през 2014 година едно послание като в мафиотски филм: ”Снощи Влади Горанов беше у нас на рождения ми ден. Помоли ме да ти кажа: Сега ще видиш, Колтуклиева, какво ще ти се случи!”


Е, случи ми се! През декември 2014 година два екипа на НАП започнаха данъчни проверки и финансови ревизии на мен, на съпруга ми и на фирмите ни, самите данъчни ме предупреждаваха, че съм “поръчана”. През декември 2015 година, преди още да е излязъл ревизионният доклад, блокираха всичките ми банкови сметки. Най-тежкият резултат от това беше, че не успях да събера навреме пари за скъпото лечение на майка ми от миастения гравис, тя бързо се влоши и почина, светла й памет. А аз ще трябва да живея до края на дните си с чувството за вина! Всеки път, когато Маргарита Михнева се явяваше по медиите да сипе огън и жупел срещу мен, а ПИК и БЛИЦ пишеха, че скоро ще ме вкарат в затвора - майка ми влизаше в болница.


Забележете кои бяха и още са моите най-яростни “обвинители”:


1. Изданията, контролирани от Делян Пеевски, същият този Делян, за когото Цветан Василев сподели в интервю за Валерия Велева през 2012 година, че му е като син, а Пеевски гордо се биеше в гърдите: имал двама духовни бащи - Ахмед Доган и Цветан Василев. Майката на Пеевски Ирена Кръстева имаше фирми с Цветан Василев. Той самият не криеше, че финансира медиите им и че Делян е най-близкият му бизнес-партньор. Обаче, нито Пеевски, нито Кръстева са разпитвани по делото КТБ. Дъщерята на Василев Радосвета беше обвинена и даже арестувана в Белград, защото била получила от баща си пари да си купи къща, а те били, според прокуратурата, “ мръсни пари”. По тази прокурорска логика, колко чисти са били парите, с които Цветан Василев е участвал в бизнес-партньорството с Ирена Кръстева?! През 2012 г., Биволъ получава прокурорско постановление след запитване по ЗДОИ, “в което черно на бяло пише, че майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, е закупила пресгрупата “Монитор” с кредит от КТБ” ( Bivol, 28.07.2017 г.). Това признава през октомври 2017 г. самият Пеевски в интервю за “Телеграф”: с кредит от КТБ “закупихме преди доста време вестниците “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”.


Колко “чисти” или “мръсни” са били милионите, с които Цветан Василев се е разплатил с Мартин Радославов и Недялко Недялков, купувайки дяловете им от жълтия седмичник “Уикенд”?! Детайли по сделката изясни публично адвокат Меглена Димитрова през април 2011 година.


Ще ви разкажа една любопитна случка: на официално събитие на туристическия бранш, банкерката Петя Славова се заоплаква, че е дала огромен заем на Венелина Гочева, за да купи “Труд” и “24 часа”, но заемът се изплаща от КТБ, а пък Цветан Василев не бил й превел вноските за няколко месеца. От любопитство позвъних на Цветан Василев и го попитах дали е така, той потвърди, но се ядоса, че Петя Славова го разнася из София и ми рече: я попитай ти Петя кой й спаси банката и как тя ме предаде, правейки едни специфични финансови услуги на моя враг Любо Пъпката?! По-сетне, вече като заточеник в Белград, Цветан Василев в интервюта обясняваше за специалните фирми, създадени с пари на КТБ да финансират различни медии. По този случай да попитам, викани ли са в следствието Венелина Гочева, Мартин Радославов,Недялко Недялков, Тошо Тошев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Славка Бозукова?! Викани ли са главните редактори на “Монитор” и “Телеграф”, на другите издания от Нова българска медийна група, които получаваха щедри реклами от Цветан Василев или пък тези подчинени на Пеевски от издателството му, които издаваха книгите на проф. Антоанета Василева, съпруга на Цветан Василев?!

 

Защо премиерът, финансовият министър, НАП, прокуратурата ни най-малко не се впечатляват от писанията на любимите им сайтове БЛИЦ и ПИК за Венелина Гочева?! Ето ви няколко заглавия: “Венелина Гочева дължи милиони на хазната, но си купи мезонет за 350 000 евро в училищен двор!”( БЛИЦ, 31.03.2016 г.); “ПИСНА МИ. Или цялата истина за Венелина Гочева, за милионите й данъчни задължения, за срещите с Цветан Василев, за рекета над Павлов, за доносите й до Цацаров против мен! И още: защо се бои да продаде “Труд”? ( Недялко Недялков, ПИК, 15.05.2015 г.); “САМО В ПИК! Издателката с кредит към КТБ Венелина Гочева се шири в едно от най-баровските имения в Бояна. Градинари и икономи обгрижват хасиендата ( 21.05.2015 г.); “Докога властта ще легитимира крупната данъчна длъжница Венелина Гочева? Защо издателката на “24 часа” е недосегаема за НАП? ( ПИК, 10.03.2016 г.); “Венелина Гочева сигнализира прокуратурата за финансови афери на издателите на ПИК и “Уикенд” ( Фрогнюз, 10.06.2015 г.); “Скандал! КТБ раздала над 30 милиона лева на Венелина Гочева, Тошо Тошев и подбрани медии! Вижте кои издания са били на хранилка при Цветан Василев! Неизрядните получатели на парите са фирми-издатели или акционери в компаниите-собственици на “Труд”, “24 часа”, “Преса”, “Тема”, “Стандарт”, “Шоу”, “Блиц”, “Марица”, “Струма” и други. Спрямо всички тях са заведени дела за несъстоятелност, сочи разследването.”( ПИК, 8.08.2014 г.).


Прочетохте ли всичко това? В интернет има още...


Знаете ли защо ме съдят мен?! За няма и 7 хиляди лева неплатени данъци, според НАП и прокуратурата, дължими за недоказано взета сума от фирма “Фина”. Не от КТБ! Колкото и да им се искаше на Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Иван Гешев и Владислав Горанов, колкото и да ровиха - като няма, няма. Нито съм взимала пари от КТБ, нито съм получила кредит от КТБ, нито съм имала депозит в КТБ. Ни-що!


Вие чували ли сте да са проверявани за произход на парите и за това имали ли са преференциални лихви по депозитите си в КТБ: Ахмед Доган, магистрати, съпругата на земеделския министър Порожанов, Александър Сталийски и партньорката му Вили Сечкова, давали ли са обяснения за взети от Цветан Василев огромни суми: бившият посланик в Словения и бъдещ посланик в Саудитска Арабия Димитър Абаджиев, социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, Стефан Гамизов, кандидат-президента Димитър Куцаров, Митко Димитров-Каратиста, фигуриращи в протоколите по разпитите на свидетели...има ли повдигнати обвинения, какво стана с всичките онези над 25 съпътстващи дела, обявени през юли 2017 година... А?! На пангара сме само Огнян Стефанов и аз! Защото сме неудобните журналисти - ето затова.


Някой може ли смислено да ми обясни защо Бисер Лазов - дясната ръка на Цветан Василев в продължение на 20 години - не е обвиняем, а е превърнат в свидетел по абонамент на всички, нарочени за тормоз?!


От 12 ноември 2014 година до юли 2018 година Маргарита Михнева храчеше където й падне, срещу мен, че съм взела 500 000 лева от КТБ, за да хваля банката и Цветан Василев. Софийски градски съд на втора и последна инстанция я осъди за клевета - няма такива пари, няма нито една моя публикация или интервю, в които да съм произнесла една дума в прослава на КТБ или Цветан Василев! Има само критични публикации. Осъдената Маргарита Михнева ми дължи няколко хиляди лева, които аз ще даря на дете в неравностойно положение, когато ги получа.


Знаете ли, чудех се защо Маргарита Михнева говореше точно за 500 000 лева?! Един данъчен любезно ме осведоми: защото това е сумата, след чието публично произнасяне, НАП автоматично се самосезира и започва проверки и ревизии.


Всичко е точно! Всичко са преценили. Сценарият е отигран. Изпробваха го върху мен. Проработи. Могат да го приложат и върху други устати, разследващи, неудобни, неподдаващи се на натиск и на съглашателства журналисти. Who’s next?


Защо ми се случи всичко това?!

 

Защото: пред БТВ разказах как ми отговори Бойко Борисов на въпроса защо е избрал Цацаров за главен прокурор; пред Нова и Bulgaria on air обясних кой и как съчини сценария “Костинброд” с фалшивите уж бюлетини; пред няколко медии нарекох Сотир Цацаров марионетка на Делян Пеевски - как няма да го нарека - била съм в кабинета на Пеевски през 2012 г., когато той разговаряше по телефона с главния прокурор - не мога да ви предам грубостите и цинизмите, с които наричаше Цацаров и какъв тон му държеше... ужас!

 

Единствена аз коментирах като недопустими извленията на Цацаров, че в случая с КТБ е надскочен закона и в драмата с “убийците” на Пеевски е станало грешка! И всичко това - без последствия за него.


Написах, че Владислав Горанов е бил разследван от ДАНС и заради тези разследвания Делян Пеевски и Сергей Станишев са го притиснали да напусне Народното събрание през февруари 2014 г., заедно с новоизбрания депутат от ГЕРБ и бивш шеф на НАП Красимир Стефанов. Целта на Тройната коалиция тогава беше да попилее ГЕРБ и да вкара в затвора Бойко Борисов - нещо, което Делян Пеевски беше обещал, за да го изберат за шеф на ДАНС. В интервю за сайта на Мартин Карбовски разказах за международно разследване за контрабанда на цигари от контролирания от Пеевски холдинга “Булгартабак”, появил се нееднократно в доклади на турските секретни служби и довел до забраната Доган и Пеевски да влизат в Турция. И още много други критични коментари, приемани от нежните души на властимащите като лична обида. И стана като в оня виц: Защо биеш този човек? Защото мога!

Аз, Соня Колтуклиева, съм за пример! Да знаят всички - ако на известна, популярна, силна журналистка като нея й видят сметката, какво ли може да се случи на другите?!


Личната война на Делян Пеевски, Сотир Цацаров и Владислав Горанов срещу мен е брутална. И се води с мощта на държавните институции и с парите на данъкоплатците!


Разполагам с документи на НАП - с подпис и печат, че нямам никакви задължения към държавата. Никакви!


Обаче, в яростта си да докажат, че не съм платила около 7000 ( седем хиляди) лева данъци, Пеевски, Цацаров, Горанов - властелините в най-корумпираната държава в Европейския съюз - ще похарчат навярно 700 000 лева държавни пари за личната си вендета срещу мен. Делото срещу мен е от една година, може да продължи на трите съдебни инстанции до 8 години! Това как ви звучи?! Пеевски-Цацаров-Горанов не ги интересува крайният резултат от делото. Важното е да бъда публично тормозена, обиждана, унижавана и наричана “обвиняема”.


Добре, де, някой ден ролите може да се разменят!

ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ. Гражданското движение “БОЕЦ” доказа документално, че НАП не е събрала през последните 10 години данъчни задължения в размер на 16 000 000 000 ( шестнайсет милиарда) лева! Прокуратурата отговори: няма установени престъпления. Някой да е очаквал нещо друго? Не, нали?!

 

Соня Колтуклиева - БГНЕС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8450 |24.11.2018 Само във Фрог: Цацаров уж критикува варненската прокуратурата, но издига шефа й . 4| 9586 |20.10.2018 Кокинов: Не съм виждал Борисов и Цацаров, човек се учи от грешките си . 8| 12646 |25.08.2018 Ченалова: Образувайте срещу Цацаров досъдебно производство за престъпление по служба . 14| 44443 |07.07.2018 Люба Кулезич: Цацаров, Борисов, Пеевски, Гешев и Цветанов ще понесат наказание по законите на Вселената

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads