Реклама / Ads
1| 3120 |04.11.2021 НОВИНИ

Комитова: АМ ”Хемус” се строи, проверяват се незаконните участъци, не зная за акцията на Рашков

.
Виолета Комитова
АМ „Хемус“ се строи, проверяват са само незаконните дейности по участъци 4 и 5”, това заяви пред журналисти регионалният министър Виолета Комитова по повод арестите и обиските във фирми, ангажирани със строителството на магистралата.
 

Тя допълни, че не е запозната със самата акция: „Изненадана съм даже, не съм очаквала. Всеки има право да проверява в тази държава. Има НАП, има „Икономическа полиция“. Има структури, които се занимават с това. Аз се занимавам със строежите“.

 

Арх. Комитова уточни, че Бойко Рашков няма задължения да я информира как се развива специализираната операция. "Няма да бъде провалено зимното почистване, взели сме всички мерки то да се случи. Няма никакъв риск, освен ако някоя фирма реши да ни бойкотира по политически причини", уточни министърът на регионалното развитие, цитирана от "Евроком"

 

По думите ѝ за зимното почистване тече пълна подготовка и има сключени договори.

"Продължаваме да сключваме споразумения и настояваме да работим със старите фирми, няма нищо провалено. Старите договори, които заварихме, за поддръжка на пътища и зимно почистване, които са петгодишни и са над договорените - например, 20 милиона договор, а извършена работа за 200 милиона лева, се оказа, че по тях не можем да плащаме, защото влизаме в нарушение", поясни служебният министър.

 

Тя каза още, че е предложено на същите фирми споразумение с предмет на договора на две части - зимно почистване и всички свършени дотук работи. Според него могат да чистят тази зима срещу осигурените в бюджета 100 милиона лева, като зимното почистване струва между 60 и 80 милиона лева, в зависимост от развитието на зимния сезон. "Половината от фирмите вече са подписали такива споразумения, другите още ги подготвят", добави Комитова.

 

Тя допълни, че предложението към фирмите е парите за свършената от тях работа да се изплатят в следващите две бюджета, поради липса на такъв в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3347 |04.11.2021 Шефът на МВР: Средства, отпуснати за строежа на АМ ”Хемус”, са преминали през една банка, собственост на Борисов . 3| 2971 |04.11.2021 Ще има още арести за строителството на АМ ”Хемус” . 19| 9285 |03.11.2021 Мащабна акция на ГДБОП, над 10 души са арестувани за строителството на АМ ”Хемус” . 5| 3516 |29.10.2021 Рашков с цитат на деня: АМ ”Хемус” се строи от неизвестен извършител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads