Реклама / Ads
7| 4907 |05.04.2011 НОВИНИ

Компонентът, който е непредвидим, се казва Дянков

.
Д-р Константин Тренчев
Социалният министър говори за увеличение. Каквото и да е това увеличение, то няма да бъде изхарчено на Канарските острови, а за хранителни продукти и то в ниската ценова група. Финансовият министър обаче е запънал краката – не и не. Трябва да му се обясни при всичките негови изхвърляния, че кризата била свършила, че тя не е свършила. Сега не знам каква нова дата за изход от кризата ще даде.
 

Това заяви в ефира на БНТ президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

По думите му между социалния и финансовия министър има разменени реплики, които се надява да доведат до сериозни преговори. Числата, които се подхвърлят в пространството имат логика и се опират на сериозни методики, коментира още той.

Например, всички трябва да знаят, че прагът на бедност в България е 211 лева, а минималната работна заплата трябва да отиде на 290 лева. Ние искаме заедно с КНСБ, да се споразумеем с работодателите минималната работна заплата да стане 290 лева, допълни Тренчев.

Според него бюджетът трябва да има разходи, които Дянков се опитва максимално да ореже, но трябва да има и приходи. „Единственото, което Дянков обаче казва е, че трябва да режем разходите. Трябва да поговорим какво трябва да направим, за да има повече приходи, поясни синдикалният лидер.

„Преди няколко години се разбрахме с работодателите, обединихме се около инфлацията, производителността на труда и ако по тази формула я изпълним, тогава можем да говорим за увеличение от около 11 цяло и няколко десети от процента. Ще трябва да се състоят срещи между нас и работодателите. Компонентът, който е непредвидим се казва Симеон Денчев Дянков. По принцип моето впечатление е, че там логиката не върви. Отдавна съм казал мнението си за този човек. Тази икономическа политика, всички тези спадащи рейтинги, се дължат на това. Специално тази целенасочена политика почиваща на незнайно каква логика, сериозно ги дърпа надолу и ще продължава да ги дърпа“, подчерта Тренчев.

Д-р Тренчев коментира, че България се е превърнала в доста непритегателно място за бизнес и „на този въпрос най-вече господин Дянков трябва да отговаря“. „Може да сме с най-ниските данъци, но ние се чудим как да привлечем инвеститорите и те не идват, и не идват. Нещо ги притеснява, според мен това е съдебната система, криминалната обстановка. Смятам, че част от контрабандата беше форсирана поради решения най-вече на господин Дянков, които бяха непремерени и изхвърлени“, категоричен бе Тренчев. Не можеш да вдигнеш акцизите до степен, до която не ти ги искат от Европа и да не очакваш това да породи съответния процес. Има неща, по които има основателни забележки. Не може толкова едностранчиво да се гледа само рязане, рязане и рязане, подчерта Тренчев. Той каза, че повишаването на доходите довежда до повишаване на потреблението. „Не знам потребление да се повишава без пари, не знам да се повишава с вересия. Чувал съм абсурдни неща от министри, чувал съм думи от министър: вземайте кредити и не ги връщайте. Този Жан Виденов беше един кретен“, категоричен бе Тренчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5567 |22.03.2011 Я. Янев: Реалният премиер на България се казва Вальо Златев . 3| 5220 |25.02.2011 Т.Захариева: Джалева оказва натиск върху пациенти! . 63| 6289 |18.02.2011 Ив. Петров: Ясен е каналът, по който Странджев е знаел, че го слушат . 11| 15246 |08.02.2011 Насилието над животни ще се наказва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads