Реклама / Ads
0| 3063 |31.08.2021 НОВИНИ

Конфедерацията на работодателите на срещата с БСП: В строителството нещата стоят драматично, хората трябва да получат парите си

.
„Актуализацията на бюджета наистина е най-важният въпрос в момента. Специално в строителството, нещата стоят много драматично. Предстоят в близките месеци да се случат много неща, които ще предизвикат силно социално напрежение и трябва да го имаме предвид. Само 100 милиона, които са предвидени в актуализацията на бюджета за строителството, са крайно недостатъчни”. Такова мнение изрази по време на срещата със синдикати Валери Николов от името на Управителния съвет на КРИБ.
 

По думите му хората, които са си свършили работата трябва да си получат парите и това е базисен принцип. „Можем да се окажем в страшен капан – ако трябва да се разплатят 700-800 милиона лева за свършеното в строителството, а има само 100 милиона, това е огромен корупционен потенциал. Какви ще бъдат критериите на кого да се плати и на кого не?”, такъв въпрос постави по време на срещата с левицата представителят на КРИБ.

 

По думите му за противодействие на кризите в  ЕС се отделят колосални средства за инфраструктура. „При нас нещата изглеждат просто необясними. Вашите избиратели всеки ден пътуват от Югозападна България към София и се сблъскват с ужасяваща картина на входа на София, защото няма пари за боя и материали”, посочи той.

 

„Да видим какви са потребностите на хората и да се опитаме да ги решим”, призова Николов.

 

„От неразплащането в строителството първи ще пострадат работниците. И тези хора ще отидат на борсата - върху социалната система, която има опасност да се взриви в следващите месеци, ако нещо не се направи”, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14748 |30.08.2021 ДБ: Ще предложим на БСП да отложим срещата ни. Ако убедят ИТН за подкрепа, ще преосмислим червените линии . 1| 3174 |17.08.2021 Нинова след срещата с Радев: Ще започнем разговорите с партиите там, където спряха при първия мандат . 3| 3146 |11.08.2021 5 приоритета за Варна обединиха политическите сили. Срещата бе по инициатива на депутата от „БСП за България” Борислав Гуцанов . 8| 3944 |03.08.2021 Георги Свиленски след срещата с ИТН: Почувствахме се като уважаван партньор, предстои НС на БСП да вземе решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads