Реклама / Ads
11| 6259 |17.03.2021 НОВИНИ

По концесиите ще ги познаете. Свързан със ”Суджукгейт” взе плаж ”Каварна” за 15 г.

.
Кой печели концесиите на българските плажове за години напред е въпрос, който все по-често се превръща в реторичен. Отговорът е съвсем простичък - наши хора. И това е напълно доказуемо, особено като се има предвид съвсем прясното решение на Министерския съвет да отдаде на 15-годишна концесия плаж ”Каварна”. Ивицата е отдадена на фирма “Роял Бей” ЕООД, свързана с Валентин Николов, добре познат като Цуци.
 

Същият Цуци никак не е случаен, бил е съветник на небезизвестният добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който се прочу с аферата “Суджукгейт”. 


Свързан е и със скандала със застрояванията по един от най-красивите плажове по родното Черноморие - “Болата”. Николов беше основният инициатор на плановете за затваряне на достъпа до популярния плаж Болата край село Българево, които породиха големи протести сред местните.


С него са свързани и скандалните планове на общината да построи висящ паркинг върху плажа, представяйки го за укрепване на склона.


Такива “укрепителни съоръжения” имаше и през миналата година, когато се разгоря скандала с “подпорната стена” край Алепу.


Цуци става концесионер на плаж “Каварна” за срок от 15 г., като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 42 602,92 лв. без ДДС.


.

“Концесионерът се задължава за целия срок на договора да предоставя 1 бр. чадър на цена в р до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена до 10 лева е ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.


Инвестициите, свързани с обезопасяване и подобряване на достъпа до акваторията на морския плаж за срока на концесията са в размер на 53 072 лв. с ДДС”, се казва още в решението на кабинета. 


Името на Валентин Николов се свързва и с още скандали по родното Черноморие през годините. Съвсем проста справка на публикациите през последните години показва, че през 2018 г. свързана с него фирма лее бетон за изграждането на хотел на метри от плажа в Каварна, въпреки забраните за строителство.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 18345 |17.03.2021 Методи Андреев пред Фрог: Паспортиацията е схема на ГЕРБ, от която консултантите, свързани с големите строителни фирми, ще „гушнат“ милиони . 28| 4830 |10.03.2021 Когато данните ”миришат”: Социологическа агенция свързана с ВМРО я нареди трета в парламента . 12| 5710 |08.02.2021 Прокуратурата отказа да разследва офшорка, свързана с Пеевски . 11| 3423 |12.01.2021 Д-р Стойчо Кацаров: Недоверието към ваксините е свързано с недоверието към властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads