Реклама / Ads
14| 4235 |03.12.2020 НОВИНИ

Нинова към депутатите: Елате да видите болните в очите и тогава ще знаете как да натискате копчето

.
Корнелия Нинова
Има 700 опасни язовири в момента и могат да са заплаха за живота и здравето на хората. Това пише в доклад на Държавната агенция по метрология и технически надзор. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 

Договорът на КЕВР се казва, че нито едно ВИК дружество не отговаря на нужните изисквания. 60 процента от националното богатство вода изтича. Ние трябва да имаме готови решения след Борисов. Нещо да сте чули за ВИК-холдинга с 1 млрд. лева капитал. Хвърлят се пари, ефектът е обратен. Постоянно вдигаш цената на водата за хората.

 

Относно решението да бъде санитар-доброволец в болница „Св. Анна“, тя обясни: Преди това бях болна, видях уморените лекари, сестри и санитари. Реших, че когато изляза, ще помогна.

 

Има много строга процедура, подписват се няколко видя документи, декларации. Минава се през инструктаж. Не е просто така, да отидеш. Правя каквото ми наредят лекарите. Чистим, носим храната, раздаваме я на болните, помагаме им да се хранят, сменяме чаршафи. Изнасят се отпадъците с чували. Това е работата. Физически не е тежка работата. Туден е психологическия момент. Видях смъртта на хората. Не мога да свикна с това. Иначе работата се издържа.

 

На всички хора, които мислят, че това е пиар, ще кажа, да дойдат. И като видят очите на болните, ще си променят мнението. Елате поне един ден. Аз видях трите страни на ковид-кризата. Бях болна и зная каква е битката, при мен бе трудно, на системи, със задушаване и други странични ефекти. Сега съм в екип на страната на тези, които се грижат. Виждам труда на лекарите и сестрите. И съм председател на най-голямата опозиционна партия. Това ме прави по-пълноценна при вземане на решенията. Лекар от ГЕРБ днес си позволи сарказъм по отношението на доброволчеството.

 

В тази криза излиза въпросът за кадрите. Те не стигат. Трябва да решим този въпрос - заплащане и професионално развитие. Трябва да има държавна наредба за определяне на заплащането на здравните работници. Държавата да плаща специлизациите. Завършилите с държавни пари да поемат ангажимент да останат в България като солидарен отговор.

 

Искаме в България да се спазват конституцията и законите еднакво от всички. Една година Борисов не е идвал в парламента при никакви кризи. Управлява от Фейсбук и джипа. Той участва в съвета на ЕС, където са взели решения за ваксините.

 

Парламентът трябваше да даде правомощия на МС по тази тема. Това щеше и да е в негова полза. Щяхме да питаме защо иска от парламента ,че една определена ваксина, която преди това България е отказала, да се включи пак. Има недоверие на гражданите към решенията на институциите. Хората нямат достатъчно информация.  Изправят се европейските лидери пред народите си и казват, че никой няма да бъде оставен в кризата и никой не е прехвърлил отговорността върху щабове.

 

Ние нямаме доверие в това, което казват управляващите. Те доказват хаоса. Министърът твърди, че ваксините ще са доброволни и безплатни.  Ние искахме това да се запише в решението. И коалицията гласува против. Тези хора нямат аргументи, те са машинки за гласуване. Елате да видите болните в очите и тогава ще знаете как да натискате копчето. Те на инат правят всичко и след това обвиняват народа, че не носи маски. Подходът трябва да е друг.

 

 Трябва държавни инвестиции за възстановяване на „Напоителни системи“. Инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, за да се спрат течовете в изгнилите тръби.  

Ние искаме редовни избори през март.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5213 |03.12.2020 Управляващата коалиция отхвърли предложението на Нинова за безплатни и доброволни ваксини . 21| 4584 |02.12.2020 Корнелия Нинова: Под натиска на БСП план имаме, но нямаме министър-председател, който да поеме отговорност за управлението . 18| 5171 |29.11.2020 Нинова: Сезираме главния прокурор за изнесените факти във ВиК сектора от министър Димитров . 8| 4455 |27.11.2020 Корнелия Нинова: Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads