Реклама / Ads
1| 2797 |19.10.2022 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Ние сме против да се даде оръжие за Украйна

.
Корнелия Нинова
Има такива редки дни, в които всички упълномощени от Вас се събираме на едно място. Случва се рядко, но тук сме всички. Това каза в речта си лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.
 

Днес не партиите, а ние институциите трябва да даме отговор можем ли да се справим с кризите. Това е институционален въпрос, а не тясно партиен. Можем, ако властите се движим в една посока. Важно е как тук ще наредим приоритетите на България. Първо - благосъстоянието на народа, развитие на икономиката, борба с корупцията и гарантиране на мир, и защита на неговото достойнство.

 

Кризите доведоха до още бедност и неравенства. Таван на цените, увеличение ва доходите, работещи бедни, таван на цени, парно, ток и газ, необлагаем минимум от 504 лева, майчинството да е като минимална работна заплата, безплатни лекарства за ученици и безплатни учебници, преизчисляване на пенсиите, цялостен социален пакет и гарантиране благосъстоянието на народа. 

 

Сега имаме по-голямо съгласие на тези мерки. Благосъстоянието на народа трябва да се преследва като цел, а то минава през добро образование и здраве. Само така може да се гради просперираща държава. Прегледът на учебното състояние на учебниците остава приоритет за нас. Здравеопазването затъва все повече. Не може търговията да е водеща в здравеопазването.  


Даването на пари под масата е проникнало дълбоко в нашия живот и е проникнала във всички обществени сфери. Бори се с реформа в правосъдната система. Пияни и дрогирани шофьори с чадър  убиват невинни хора.  Внасяме промени в НК и НПК - отнемане на книжка завинаги, конфискуване на автомобила, да няма условни присъди и бързо производство. 

 

Смятаме, че мирът е най-висшето човешко благо. Осъдихме войната в Украйна, помогнахме на украинските бежанци. Но предоставяне на оръжие на Украйна означава въвличане на страната във война. Ние сме против. Против сме наемане на самолети. Парите са нужни за социални разходи и компенсация на бизнеса.

 

Виждате ли какво се случва в РСМ. Предлагаме декларация, с която да осъдим езика на омразата срещу достойнството на българския народ и символи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3670 |17.10.2022 Петър Стоянов: Няма общество и интелигенция в Европа, които да не са категорично против Путин . 2| 3178 |17.10.2022 Нинова: Не искаме да оставяме държавата без решения в тези сложни месеци . 0| 3162 |17.10.2022 НАТО започва противоядрени военни учения в Белгия, над Северно море и Великобритания . 2| 5976 |12.10.2022 Татяна Дончева: Набълбукали сме законодателството с антикорупционна тематика, която си противоречи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads