Реклама / Ads
10| 6162 |27.06.2013 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Не сме обсъждали оставка на Станишев

.
Източник: Булфото
Корнелия Нинова отрече появилата се информация, че е обсъждана оставката на БСП и лидера на партията Сергей Станишев.
 

Тя влезе в спор с Даниела Дариткова от ГЕРБ в “Тази сутрин” по бТВ. Спорът между двете стигна до реплика от страна на Корнелия Нинова, която избухна: “Ако ще се надвикваме така, няма да стане!”

Даниела Дариткова от ГЕРБ е категорична, че правителството на Орешарски е с неясна конфигурация на появяващите се зад нея олигархия, която постоянно му дърпа конците. На въпрос дали биха подкрепили преференциалния вот, Дариткова заяви, че те могат да пледират за 5% преференциален вот. "Ние сме категорични, че ще влезем в Пленарна зала, само ако правителството подаде оставка и заяви ясна отсега дата за следващите избори, или се гласува промени в Изборния кодекс", каза още тя.

Нинова обясни, че ако правителството подаде оставка няма да има бюджет за 2014 година, а това означава да се работи с бюджет 2013, което на практика е - замразени заплати, не увеличени майчински, не плащане на задълженията към бизнеса и т.н. Също така кой ще ни представлява България в ЕС и ще получим ли средства, запита тя. По думите й другият вариант е правителството да запази мандата си и да се гласуват вече внесените закони от плана "Орешарски". Предсрочните избори в момента са вредни за България, категорична е Нинова.

Дариткова я запита дали те са сигурни, че ще могат да изпълнят всичко от плана "Орешарски" при положение, че са зависими от една националистическа партия. Нинова й отговори, че е сигурна и допълни, че освен политическо говорене тя иска да чуе аргументи от страна на ГЕРБ.

“Поискахме помощ, за да можем да влезем в парламента и да работим. Надявам се, че няма да се стигне до употреба на насилие срещу полицията”, заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че искането на помощ от МВР не означава насилие върху протестиращите, а разширяване на зоната за сигурност пред Парламента, за да влезем нормално там и да започнем работа.

Попитана за разцеплението в ГЕРБ, Дариткова заяви, че няма разцепление в партията и тези, които са решили да напуснат партията и да създават нови политически проекти, няма по никакъв начин да навредят на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5678 |15.06.2013 Корнелия Нинова: Загрижени сме от реакцията на хората . 53| 7165 |07.05.2013 Корнелия Нинова обеща достъп на малкия и среден бизнес до обществени поръчки . 63| 14897 |09.02.2013 Гриф разсекретено: Корнелия Нинова планирала общи проекти с "Фронтиер" . 19| 5967 |26.10.2012 Нинова: Бюджет 2013 е асоциален; Главчев: Най-добрият е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads