Реклама / Ads
59| 5663 |15.06.2013 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Загрижени сме от реакцията на хората

.
Загрижени сме от реакцията на хората от вчера, но се нуждаем от време, за да се види какви ще са резултатите от борбата срещу корупцията, контрабандата и икономическите престъпления, каза в студиото на TV7 Корнелия Нинова.
 

Според нея, ако има добри резултати в тази посока, хората ще се успокоят. Тя не приема твърденията, че кандидатурата за шеф на ДАНС на Делян Пеевски е била гласувана без обсъждане. По думите й опозицията е можела да участва в обсъжданията, но е предпочела да напусне пленарната зала.

Занимаваме се с въпроси около националната сигурност, защото това е важен проблем за функциониране на държавата, твърди Нинова. Първите стъпки на правителството и парламента бяха в посока на един социален пакет – увеличение за майките, за помощта на първокласниците, разширяване на броя на хората, които очакват енергийни помощи.

Сега се заемаме с лицензионните и регистрационни режими, вече имаше срещи с представители на бизнеса с правителството, в Народното събрание сме набелязали 68 текста, които са за преразглеждане, защото пречат на икономическото развитие, обобщи действията на БСП Нинова.

Ще се вслушаме в гласа на хората, но засега решението за ръководството на ДАНС няма да бъде преразглеждано, твърди соцдепутатката. В групата имаше и други мнения, но взехме общо решение и се подчинихме на това, за да подкрепим правителството и премиера.

Възстановяваме работата на Тристранния съвет, каза още Нинова. Там ще се чуят мнения на различни страни-работодатели и синдикати, посочи тя. Ще се финансира намаляване на младежката безработица, като средства за това ще се взимат и от бюджета.

Пенсионната възраст няма да се увеличава повече от 1 януари 2014 година, обеща Нинова. Тя каза още, че ще се промени и Закона за обществените поръчки, за да заработи по-добре икономиката и да се осигурят пари за новите пенсионери.

Не вярвам, че някои от партиите в парламента не би подкрепила увеличаване на доходите и ограничаване на контрабандата, твърди соцдепутатката. Според нея, има и някои различия в подкрепящите правителството по въпроса за данъчната политика и доходите на хората с по-високи заплати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 7152 |07.05.2013 Корнелия Нинова обеща достъп на малкия и среден бизнес до обществени поръчки . 63| 14870 |09.02.2013 Гриф разсекретено: Корнелия Нинова планирала общи проекти с "Фронтиер" . 19| 5953 |26.10.2012 Нинова: Бюджет 2013 е асоциален; Главчев: Най-добрият е! . 31| 5676 |21.10.2012 К. Нинова: На Яне Янев му дърпат конците от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads