Реклама / Ads
12| 5635 |17.08.2021 НОВИНИ

Костадин Костадинов: Българската политика е убежище на безкрайно безпринципни типовe

.
Костадин Костадинов Източник: БГНЕС
”Защо точно сега се появиха записите и кой ги пусна?”, този въпрос зададе в интервю за БНР лидерът на политическа формация ”Възраждане” Костадин Костадинов. Според него темата за полицейското насилие над протестиращи през лятото на 2020-а година е трябвало отдавна да бъде разглеждана.
 

"Още в предишния състав на предишното Народно събрание. ...Хората, които тогава водеха т.нар. Велико народно въстание, вече втори мандат са депутати. Защо нищо не направиха досега? В нашия парламент има три партии, наричащи себе си партии на протеста. Тези хора, ако действително представляваха протестиращите наши съграждани, които протестираха през цялата минала година по улиците и площадите, трябваше отдавна да са поставили този въпрос. За съжаление това не се случи, нещо повече, станахме свидетели как човекът, който ръководеше побоя, стана в един момент от заместник-шеф – шеф на СДВР, става дума за Антон Златанов. След това се усетиха, че може би са направили грешка и го махнаха от поста, но самият факт беше показателен". - каза той.

 

По думите му изслушването в парламента на вътрешния министър Бойко Рашков е стъпка в правилната посока.

 

Костадинов допусна, че има някаква избирателност по отношение на битите и окованите протестиращи граждани:

 

"Миналата година бяха десетки пребиваните хора, има записи за тях, десетки са арестуваните, срещу които има повдигнати обвинения, само че тези хора в момента не са викани в Народното събрание". 

 

Той разказа, че и членове на "Възраждане" са били пребити по време на антиправителствените протести миналото лято:

 

"Ние имаме в момента седем човека, които са пребивани, а след това са им повдигнати обвинения. Ние имаме записи".

 

Костадин Костадинов категорично заяви, че виновните за "това дивашко и нечовешко насилие" да си понесат отговорността:

 

"Тези хора (полицаите, които се виждат на кадрите - б.р.) трябва да бъдат издирени, обвинени и да лежат в затвора. ... Лесно е да обвиним хората, проявили насилие. Нека никой да не се мисли, че тези полицаи са ритали, защото така им се е случило. Това са хора, които могат да се контролират, но някой ги е развързал. Както ми каза един пенсиониран полицай: "Някой развърза кучетата онази вече". Въпросът е кой точно развърза кучетата и ги насъска срещу хората. ... Някой допусна и полицаите да се изнервят докрай?".

 

Лидерът на "Възраждане" коментира възможността за съставяне на правителство от този парламент с думите:

 

"Българската политика е убежище на безкрайно безпринципни типове, готови на всякакво политическо кръвосмешение - под маската на защита на националните интереси, така че не бих се изненадал".

 

Той прогнозира, че такова правителство не би донесло нищо добро за страната и подчерта, че най-доброто решение са новите избори. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4008 |17.08.2021 Тошко Йорданов: В българската полиция има садисти, над тях - социопати . 2| 4138 |13.08.2021 Костадин Костадинов: Шансът да се формира правителство в 46-ия парламент е много малък . 2| 3578 |13.08.2021 Любомир Стефанов: Когато се сблъскат материя и антиматерия, дали няма да се отвори черна дупка в българската политика . 4| 3362 |12.08.2021 Радев: Социалната отговорност към ветераните и военноинвалидите е част от традициите на Българската армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads