Реклама / Ads
21| 6302 |18.02.2021 НОВИНИ

Костадин Паскалев: Авторитаризмът в ГЕРБ потулва скандал между Борисов и Дончев заради Марияна Николова

.
Бавно и поетапно България върви към авторитарен стил на управление. Имало скандал в ГЕРБ между Бойко Борисов и Томислав Дончев заради това, че Марияна Николова ще отговаря за изборите, но авторитаризмът в партията го потулва, разкри членът на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев, като добави, че в ГЕРБ има още много скандали.
 

„Първият и основен признак на едно авторитарно управление е когато изпълнителната власт доминира над законодателната и влияе в съдебната власт. Ние категорично имаме тези показатели“, отбеляза той в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„Второ – много съществена характеристика е тогава, когато съответната управляваща партия или група не се опитва да постигне обществено съгласие, а налага тезите си чрез пропаганда. Ние сме свидетели, че председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов категорично отказва да участва в каквито и да било дебати. Чуваме само неговите прессъобщения от Министерския съвет или респективно от джипката. Това е много показателно, че ние ме заменили политиката, обсъждането и важните решения с подобни пропагандни елементи“, обясни той.

 

По думите му стои още един въпрос, който бил много категоричен.

 

„В такива условия обикновено се търсят врагове. Партньорът на ГЕРБ – СДС обяви, че „прокремълската партия БСП“ ще спечели изборите. Това било невероятна опасност и затова трябвало да се обединят. Търси се враг. Виждате и какво е поведението на ВМРО по отношение на Република Северна Македония – опасно. Според мен това, което направи българското правителство е изключително тежък удар срещу българщината в Македония. Това не е отстояване на национален интерес, това е унищожаване на възможността за укрепване на българщината там“, посочи Паскалев.

 

Той коментира и темата за реакторите, като посочи, че това не е като да местиш зеленчуци.

 

Питайки какво се случва с публичните ресурси у нас, Костадин Паскалев сам отговори, че те се разпределят от джипката на Бойко. Той подчерта, че има и лобистки промени в законите.

 

В коментар за състоянието на левицата преди изборите, той уточни, че със сигурност столетницата в момента не е в перфектна кондиция, но винаги при подреждане на листи има противоречия. В БСП винаги ги е имало, припомни Паскалев, като добави, че това безспорно създава определено напрежение.

 

Според него ако един ръководител е силен, той е способен да каже на един или друг член от екипа му, че не може да бъде водеща фигура, като кандидат-депутат, например.

 

По думите му ключовото е какви послания ще отправи БСП към обществото. Важно било какво ще предложи като предизборна платформи и управленски ангажименти.

 

БСП трябва да постави въпроса така: „Искаме да се обединим с всички онези, които са срещу авторитарния стил на управление“, допълни членът на Националния съвет на партията.

 

„Не е полезно БСП да влиза в управление с ГЕРБ. След толкова години в управление, е добре ГЕРБ да поседи като опозиция“, смята той.

 

По думите му откакто се намираме в COVID криза нямало нормален политически процес у нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4529 |08.02.2021 Костадин Ангелов потвърди : Синът на президента Радев е бил задържан на парти . 21| 4860 |29.01.2021 Ден 205 на протеста: Пред БНТ поискаха оставката на министър Костадин Ангелов . 7| 3168 |04.01.2021 Костадин Ангелов: Масовата ваксинация ще е през февруари-март. 4-ма ваксинирани са имали нежелани реакции . 11| 10244 |28.12.2020 Любо Кольовски: Мутафчийски и Костадинов нахраниха зайците с люцерна и се скриха под магнолията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads