Реклама / Ads
12| 6566 |01.12.2020 НОВИНИ

Костадин Паскалев: Това управление има една цел - изборите да не са през март

.
Костадин Паскалев
Това управление има една цел - изборите да не са през март. Бойко Борисов ще направи всичко възможно изборите да са през юни. Това каза по БТВ Костадин Паскалев.
 

Относно мерките на властта срещу коронавируса той обясни: „Развързването ръцете на властта би следвало да има цел. Мерките, които се реализират имат две цели - да се запазят доходите и икономическите субекти.

 

Социалните мерки работят до известна степен. Реално тук бизнесът плаща на хората, които не полагат труд. Втората част - икономическите мерки е тотален хаос. Въпрос на управление е.

 

Големият проблем е в управлението. Случващото се в държавата са пиарски мерки за запазване на властта. Работи само мярката на подкрепа на микро предприятията. Около 6 000 останаха недооценени.  За мен всичко е в основата на запазване на властта. Премиерът обяви, че 1 млрд. ще се отдели за подкрепа на бизнеса, но това не се случи.

 

Властта се държи безотговорни,  видя  се, че кризата се задълбочава. Премиерът отказваше да предложи на МС да вземе съответните мерки срещу коронавируса. Мерките бяха предприети след като се породи недоволство. Бизнесът се е свил и се опитва да оцелее. Правителството, вместо да помага, пречи. Има липса на предвидимост“.

 

По отношение на задаващата се водна криза в бургаско, Паскалев уточни: „До миналата година държавата финансира изработването на прединвестиционни проучвани за бургаска област. Това е най-строго секретния документ в държавата. Няма го никъде публикуван. Той остава скрит за очите на хората, които са заинтересовани да получат качествена услуга.

 

Виждаме дребни маньоври за кадрови промени и финансови средства. Ако имаме нормален министър на околната среда, той би събрал министрите и биха обсъдили съществуващите проблеми. Какво се оказва-скараха се публично, премиерът извика министъра и станахме свидетели на един абсурд - няма проблем. Слагаме снимка на Борисов пред ВиК- Бургас и проблемът се решава.

 

Поведението на ВМРО и българската държава към Северна Македония ще има трайни необратими последици във времето. Този народ трябва да стане член на ЕС. Българската държава за пореден път осъществява непоследователна политика.  Един народ в две държави – това е истината“.

 

Относно ситуацията в БСП: „Грешка е на хората, които напуснаха БСП. Председателят на партията не направи необходимото да консолидира партията.  Дано да го направи. В момента сме предложили чл. 14 от Закона за обществени поръчки да бъде променен - да не се възлагат обществени поръчки за сторителство на магистрали на държавна фирма, която след това да пренаема от частни фирми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6796 |30.11.2020 Проф. Георги Момеков: Българите искат да пият хапчета срещу COVID-19 и след това да се държат като идиоти . 25| 4453 |29.11.2020 Сачева за Бюджет 2021: Това са спекулации. Не сме залагали капани . 13| 6054 |28.11.2020 Мартин Михайлов: Царят е гол! Това е събирателен образ на всички управляващи за последните 20 години . 17| 4685 |28.11.2020 Инфекционист: Това е война и всички трябва да го разберат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads