Реклама / Ads
9| 6101 |28.11.2017 НОВИНИ

Костадинов за партийните субсидии: Удря ни не законът, а управляващата ни престъпна организация

.
Костадин Костадинов
Ние не попадаме под ударите на закона, а под ударите на управляващата ни престъпна организация. Това каза Костадин Костадинов, председател на партия ”Възраждане”, която на последните избори премина 1% и получава държавни субсидии.
 
Той коментира промените в партийните субсидии, които бяха приети от бюджетна комисия. С тях се приема, че партиите в парламента ще получават по 11 лева за глас, а тези, които са получили над 1%, ще получават по 1 лев.

"Най-тъжното е, че ние искахме да даряваме тези пари. Ние нямаме нищо против субсидията да е 1 лев, но тогава и за парламентарните партии трябва да е толкова. В България няма закон. Тук има едни хора, които си мислят, че могат да правят всичко. Нашата партия се издържа с членски внос. Аз си покривам разходите сам. Когато не мога да си ги покрия, просто не ходя по събития и събрания. За нас нещата стоят така. Аз лично водя дело срещу лицето Марешки. Всички престъпници, които са ни управлявали през последните 27 години, трябва да влязат в затвора.

Партия "Възраждане" е единствената алтернатива на това управление", категоричен беше Костадинов.

По темата отношение взе и проф. Михаил Константинов. "Държавната субсидия трябва да е еднаква за всички участници. Разбира се, когато имаш една маргинална партия с 200 гласа, не трябва да я финансираш. Но, когато си преминал 1%, трябва да получваш субсидия. Аз съм направил предложение, което ако се приеме, няма да има тези проблеми. В Германия дават два пъти по-малко пари, отколкото тук в България. Това е разковничето. Ясно е, че партиите трябва да получават държавни пари, за да изграждат структури, но не може да даваме два пъти повече пари от Германия. Да сме два пъти по-богати от тях? Парите трябва да се намалят двойно и да се получават от всички партии преминали над 1%. Двойният аршин е най-дразнещето нещо. Депутатите имат право на поправителен. На второ гласуване просто трябва да вдигнат ръка и да приемат един разумен и среден вариант. Политиците трябва рябва да спрят да дразнят народа си", обясни математикът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4905 |29.08.2017 Съдия Костадинова ще гледа делото срещу Дончев и Трайков . 8| 4799 |29.08.2017 Костадин Костадинов: Над 50% от бебетата у нас не са българчета . 1| 6970 |06.07.2017 Костадин Костадинов: Майката на Ататюрк е била българка . 1| 4848 |17.05.2017 К. Костадинов: Марешки трябва по-бързо да влезе в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads