Реклама / Ads
8| 5787 |27.08.2012 НОВИНИ

Ковачева: Няма държава, която да е имунизирана от терористични атаки

.
Диана Ковачева
Основното предизвикателство пред целия свят е тероризмът и търсенето на баланс между спазването на човешките права и сигурността, заяви правосъдният министър Диана Ковачева при откриването на 75-та Конференция на Асоциацията по международно право, която се провежда в София.
 

Както видяхме съвсем наскоро в България няма държава, която до край да е защитена от терористични атаки и като че ли тероризмът се оказва най-тежкото престъпление в международното право, добави тя.
Тя изтъкна, че международното право може да бъде източник на ред и яснота, може да осигури рамката за мирно разрешаване на спорове и може да стимулира развитието на технологиите и да улесни обмена на знания и стоки, съобщава БГНЕС.

Според министър Ковачева международното право трябва да покаже гъвкавост, за да отговори на предизвикателствата. Международното право трябва да остане стабилно и предсказуемо и основано на принципите за спазване на правата на човека, върховенството на правото и демокрацията, отбеляза тя пред участниците в конгреса.

Проф. д-р Александър Янков, създател и дългогодишен съдия в Международния трибунал на ООН по морско право в Хамбург беше избран днес за президент на Световната асоциация по Международно право за следващите две години.

75-ият конгрес на Световната асоциация по международно право се провежда в София от 26 до 30 август 2012 година. В програмата на конгреса са включени редица теми, отнасящите се до едни от най-важните международноправни и човешки проблеми като правата на човека, промените в климата, защитата на потребителите, компенсацията на жертвите на въоръжените конфликти, правния режим на химическите оръжия, реформата на ООН и много други.

Световната асоциация по международно право е със седалище в Лондон. Тя е създадена през 1873 година и е най-старата професионална организация на юристите в света. Българската асоциация по международно право е приета за неин член на 25 август 1962 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6080 |27.08.2012 Циганите ни били полиглоти, но нямали късмет в Европа . 4| 9054 |27.08.2012 Нямаме молба за правна помощ от Израел . 26| 6132 |26.08.2012 Борисов: Роднините на моряците няма за какво да ми се сърдят . 85| 6439 |25.08.2012 Червените-гневни на Бойковите шеги: простотията нямала граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads