Реклама / Ads
22| 6568 |12.04.2009 НОВИНИ

Ковачки: Живея на нивото на среден българин

.
Христо Ковачки
"Аз живея на нивото на един среден българин. Нямам неплатени данъци и очаквам всичко да мине и да бъда оправдан", обяви бизнесменът Христо Ковачки пред БНР.
 

"Не съм бил никога в лични отношения с госпожа Мургина. В понеделник ще се обърна към съответните институции официално с писмо за обвиненията на Яне Янев срещу мен. Ако няма такива обвинения, ще поискам извинение от Янев”, добави соченият за енергиен император на България.

Яне Янев заяви преди дни, че бившата шефка на НАП Мария Мургина е прикривала и Ковачки. Тогава той каза, че се надява до 10-15 дни да има ново обвинение и срещу енергийния бос Христо Ковачки за данъчни измами в особено големи размери.

Ковачки сподели, че приказките на лидера на РЗС са истински шок за него.

"Не съм много щастлив от това, че прокуратурата ми е повдигнала обвинение за неплащане на данъци, но аз гледам философски на това", допълни Ковачки.

Относно строежа на АЕЦ "Белене“, Ковачки коментира, че е много рисков проект и "това може да ни накара в България да се вдигне цената на електроенергията. По простата причина, че електроенергията, която се очаква да бъде произвеждана от АЕЦ „Белене" се очаква да бъде от порядъка на 60-70 евро за мегават, а за сравнение в Гърция се продава за около 30 евро".

"Това, което последно се чу, е че ЕК е обещала 250 млн. евро на България за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

"Според мен България може да печели 250 млн. евро на година само от тези два блока”, допълни бизнесменът.

По думите му „Кремиковци” е една изгубена кауза и правителството "трябва или да го затвори или да чака да се промени в следващите години конюнктурата на пазара на черните метали”.

По данни на полското списание "Впрост" от края на 2008 година Ковачки е сред най-богатите хора в Централна и Източна Европа - на 98-о място със 700 милиона долара. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4944 |15.10.2008 33% от домакинствата живеят под линията на бедността . 7| 4864 |06.10.2008 Българите живеят най- кратко в Европа . 7| 4899 |27.06.2008 Хр. Ковачки: ЛИДЕР няма нищо общо с ДПС . 2| 6029 |27.03.2008 Будимир Куйович: Пак ли искаш среден пръст?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads