Реклама / Ads
2| 3781 |22.10.2019 НОВИНИ

Кремъл ще глобява чуждестранни медии за намеса в изборите в Русия

.
Кремъл
Руски медии съобщават, че в Държавната дума са предложили да бъдът глобявани чуждестранните медии за намеса в руските избори. Депутатите са поели инициативата за налагане на глоби в размер до 4% от годишните приходи или до 3,5 милиона рубли за нарушаване на руското избирателно право.
 

По този начин терминът „чуждестранни медии“, тоест медии, регистрирани в чужбина, ще бъде добавен към закона „За основните гаранции на избирателните права и правото на участие в референдум на гражданите на Руската федерация“, информира Bulgariaanalytica.org позовавайки се на Rusmonitor.com и Каспаров.ру.

 

Парламентаристите също предлагат изменения в член 5.11 от Кодекса за административните нарушения („Провеждане на предизборна кампания …“), които планират да допълнят с формулиране на налагането на административна глоба на медиите. В момента нарушаването на този член от юридически лица се наказва с глоба от 20 до 30 хиляди рубли.

 

Според първия заместник-председател на фракцията “Единна Русия” Адалби Шхагошев инициативата е свързана с масовите нарушения на чуждестранните медии в Русия и липсата на строги законодателни норми, което позволяват на публикациите да  се отнасят пренебрежително към информация, която би могла да повлияе на властваща система в Руската федерация.По-рано комисията на Държавната дума за разследване на намесата на чужди страни във вътрешните работи на Русия откри нарушения на закона от няколко медии по време на предизборната кампания в страната.

 

Информацията за действията на Кремъл са едновременни с широко огласено интервю на изпълнителния директор на Фейсбук Марк Зукърбърг пред NBC, в което той заявява, че компанията му очаква основните изборни манипулации през 2020 г. да идват от Русия и Иран.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5117 |16.10.2019 "Честно казано с Люба Кулезич” за битката на Иванчева, разследване на Валя Ахчиева и тайните на Кремъл . 5| 4057 |02.10.2019 ЦИК глобява Сидеров заради скандала в БНТ . 23| 6593 |30.08.2019 Адв. Десислава Кръстева: Бутафория, държавата глобява сама себе си в случая с НАП . 8| 4666 |07.08.2019 Куентин Тарантино хареса Кремъл и поиска да го погребат там

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads