Реклама / Ads
8| 4665 |07.08.2019 НОВИНИ

Куентин Тарантино хареса Кремъл и поиска да го погребат там

.
Тарантино в Кремълския музей
Режисьорът Куентин Тарантино изяви желание да бъде погребан в Кремъл. Това стана по време на разходката му в Москва, където той ще участва в премиерата на последния му филм „Имало едно време в Холивуд“. Из Московския Кремъл холивудската звезда бе съпровождана от министъра на културата на Русия Владимир Медински.
 

Медински дори публикува няколко видеоклипа с Тарантино в Instagram, но по-късно ги свали, съобщава агенция ТАСС.

 

Директорът на кремълските музеи Елена Гагарина също влезе в ролята на екскурзовод. Според "Нови Известия" Тарантино постоянно задавал въпроси, възхищавал се на оръдието Цар Пушка и Царската камбана. По време на обиколката той няколко пъти питал дали е възможно да бъде погребан в Кремъл или поне в Кремълската стена. Министър Медински му обяснил, че като минимум трябва да докаже, че е член на царското семейство.


Освен това режисьорът попита дали е вярно, че музикантът Дийн Рид е погребан в стената на Кремъл. Медински обяснил, че там е поставена урна с пепелта на писателя Джон Рийд.

 

От името на културното ведомство на Тарантино била подарена книга със стихове на Борис Пастернак. Както е известно големият режисьор е голям почитател на поета. През 2004 година то специално пътувал до Русия, за да поднесе цветя на гроба на Пастернак в Переделкино. Едно от любимите му стихотворения е „Нобеловата награда“.

 

Ето го:

 

Нобеловата награда

 

Аз съм като звяр в обсада.
Нeйде - хора, воля, ден,
а след мене - вой, нападат,
аз отвред съм обграден.

 

Тъмен лес, вълни се мътят,
ствол на рухнало дърво.
И отрязан ми е пътят.
Нека - все ми е едно.

 

И каква направих пакост?
Аз - убиец, негодяй?
Зарад мен в света оплакват
моя хубав роден край.

 

Но и тъй, почти пред гроба,
вярвам, близък е денят -
чело подлости и злоба
пред доброто ще сведат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4986 |12.11.2017 Родителите на убитата Виола: Стефан играеше театър на делото, хареса се на съдийката . 2| 4499 |31.10.2017 Проф. Асен Балтов: Министър Петров бе поел инициативи, това не се хареса на някого . 4| 4759 |04.05.2017 Валентин Радев призна: Харесах си Младен Маринов за главен секретар . 2| 4536 |01.11.2016 Борисов харесал Екатерина Захариева за еврокомисар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads