Реклама / Ads
9| 4578 |14.05.2020 НОВИНИ

Крум Савов: Не е обидно "Левски" да фалира и да тръгне на чисто

.
Крум Савов
Нищо обидно няма, ако отборът наистина фалира, отиде в аматьорските групи и след това започне на чисто. Ако има наистина милиони привърженици на "Левски", струва ми се, че те са готови за този катарзис - да тръгне отборът от аматьорските групи обратно до елита.
 

Това каза пред БНР журналистът Крум Савов.

 

Савов уточни, че има и мнение на правни и финансови експерти, според които няма нищо фатално, ако "Левски" се въведе в несъстоятелност, не във фалит. Процедурата след това е:"Синдик, оздравяване, неизплатимите кредити се опрощават, а другите се обслужват. Един отбор може да функционира така няколко години. Това е едната опция пред Левски, в която няма нищо фатално".

 

Според журналиста много отдавна активната част от публиката, т. нар. ултраси, се използват най-вече за политически и икономически поръчки и дори има арестувани и осъдени от агитките и на Левски, и на ЦСКА за поръчкови побоища. 

"Убиха отдавна нормалния запалянко, обичащ да гледа футбол и да ходи на мачове", коментира Савов.

 

Той заяви, че обществена тайна е, че собствениците на клубовете се назначават.

"Появи се вчера още едно писмо на Васил Божков, колко е автентично - не мога да гарантирам. пише как е накаран, помолен, дадени са му насила акциите от Йовов, разбира се с допълнителната опция да печели от обществени поръчки и държавни, в които да се включи. Така бяха и "Титан", така бяха и Иво Тонев и компания, които от Батков взеха акциите, така беше и Спас Русев. Да не се правят на наивни. Така беше и в други отбори. Всеки втори клуб е вариант за обществено влияние през агитките и публиката. И вариант за бизнес интереси на собствениците, защото те от футбол не могат да печелят. Тук са на загуба, но в други схеми са на печалба. Избиват тройно и четворно инвестицията в губещия бизнес, какъвто в България е футболът".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10154 |14.05.2020 Илияна Йотова: Обидно е българската нация да има такъв здравен министър . 38| 25466 |13.04.2020 Пловдивските адвокати към премиера: Отношението ви е обидно и нетърпимо . 33| 22464 |24.03.2020 Борис Бонев: Обидно за интелекта е да слушаш празните приказки на Борисов . 8| 4456 |22.01.2020 Валери Симеонов: Няма да допуснем фалиране на "Левски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads