Реклама / Ads
0| 2896 |26.02.2022 НОВИНИ

Крум Зарков от Търново: Събираме идеите на левите хора, за да гарантираме живеца на БСП и реализацията му

.
Виждам, че будните в БСП са повече от спящите. Велико Търново е една от областите, в която БСП все още присъства доста силно и където има много сериозна организация - това мнение изрази Крум Зарков пред симпатизанти на лявата идея във Велико Търново.
 

Триото в БСП (Крум Зарков, Петър Витанов и Станислав Владимиров) започнаха обиколките си в страната с цел да възстановят диалога в БСП в пряк разговор с нейните членове и да чуят идеите и мненията на левите хора. Въпреки затруднени обстоятелства, след посещенията им в Дупница и Видин, в петък те се отзоваха и на поканата на местните социалисти в Търново. На срещата присъства Надя Клисурска, дългогодишното острие по социални въпроси на левицата и бивш зам.-министър на труда и социалната политика. Сред гостите бяха още Виолета Желева – бивш зам.-областен управител на област Хасково и Кристина Сидорова – бивш зам.-областен управител на област Габрово.

 

„Хората трябва да могат спокойно да споделят своите идеи и да говорят един с друг приятелски, вместо да се преброяват привържениците на един или друг"

 

Затова по думите на Зарков трябва да се създаде коренно различна рамка на разговор. „Не дали да изключим някого. Дневният ред трябва да бъде променен – при това то в синхрон с това, което очакват хората от нас. С други думи, трябва да се върнем към нещо позабравено -лява партия, която ясно идентифицира интереса на хората, които представлява, а именно на хората на физическия и интелектуален труд" – коментира народният представител.

 

По думите му пред левицата стои въпросът не само да възстанови партията, а да гарантира живеца на лявата идея и реализацията й във властта в следващите десетина години - а това, по думите му, е по силите само на една структурирана политическа сила.

 

„И то ще се случи, само ако отпушим този разговор. Нашето желание е да продължим тези срещи навсякъде, след което да обобщим предложенията, различните идеи и да използваме всичките трибуни, за да ги оповестим и с тях да тръгнем напред. Знам, че това не е достатъчно, но всеки трябва да даде от себе си. Ние сме готови да дадем всичко от себе си. На първо място партийния комфорт, защото повярвайте ми, това не е лесна работа", призна Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3769 |16.02.2022 Зарков: Ако правителството не се справи със съдебната реформа, ще загуби легитимността си . 4| 3181 |14.02.2022 Зарков: Гешев няма намерение да слиза от сцената. Процесът ще е мъчителен . 4| 2993 |03.02.2022 Крум Зарков с призив: Към Конституцията да се отнасяме с уважение и страхопочитание . 1| 3118 |02.02.2022 Крум Зарков: Оставката на Цацаров бе предизвестена, сега нямаме време за губене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads