Реклама / Ads
5| 3972 |20.01.2017 НОВИНИ

Крути мерки на церемонията по встъпване в длъжност на Радев, забраняват и дронове

.
Румен Радев
Граждани с обемисти багажи няма да бъдат допускани на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев. Причината е, че е невъзможно на място да бъде организирано съхраняването им, съобщават от пресцентъра на МВР.
 

Органите на реда уверяват, че са предприети мерки за охрана на обществения и сигурността. Церемонията ще се състои на 22 януари от 11.00 часа на площад "Св. Александър Невски".

 

Служителите на Националната служба за охрана (НСО) ще проверяват за огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

 

От МВР напомнят на гражданите, които планират да присъстват на церемонията, че е забранено внасянето на огнестрелно и хладно оръжие, както и други предмети, които биха застрашили обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Забранява се посещението на хора в нетрезво или неадекватно състояние, както и да се използват предмети, които предизвикват силен шум.

 

 

Представителите на медиите, които ще отразяват събитието, ще бъдат проверявани посредством временен КПП. Той ще бъде организиран на ул. "Париж" и ул. "Шипка". Журналистите трябва да са пристигнали и заели местата най-късно до 10.15 часа. Те ще трябва да представят пред служителите на НСО валидна журналистическа карта и документ за самоличност.

 

От МВР подчертават, че използването на дронове в района на провеждане на церемонията не е желателно. Причината е, че съществува риск от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

 

За гражданите, които желаят да станат свидетели на церемонията пред Паметника на Незнайния воин, са определени две места. Едното е тротоарът на ул. "Оборище" срещу паметника на Цар Самуил, а второто пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

 

Гражданите ще се проверяват на два пункта - на ул. "Г.С.Раковски" срещу паметник "Опълченец" и при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Те също трябва да заели места най-късно до 10.15 часа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3694 |17.01.2017 Превозвачите искат държавни мерки срещу гръцките блокади на границата . 2| 4999 |10.12.2016 Камен Донев: Време е да вземем крайни мерки . 0| 3698 |23.10.2016 ЧЕЗ призова за мерки срещу кражбите на ток и съоръжения . 1| 3705 |04.10.2016 Нови мерки за сигурност за 35 млн. лв. на летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads