Реклама / Ads
0| 3134 |20.04.2022 НОВИНИ

Кулеба към Радев: Братски народи ли? Украинци и руснаци сигурно са като Каин и Авел...

.
Остра реакция от украинския външен министър Дмитро Кулеба последва след изказването на президента Румен Радев, който заяви - два братски, славянски народа в момента се избиват в Украйна. Кулеба обаче се обиди и заяви - българите и украинците са много по-братски народи.
 

“Аз се надявам, че вашата страна прави всичко възможно, за да минимизира риска за живота на цивилните граждани, на българското национално малцинство и още веднъж призоваваме тази безсмислена братоубийствена война между два братски славянски народа да спре възможно най-бързо и да търсим начини всички заедно, в рамките на ЕС, по-бързо да възстановим Украйна“, каза Радев в откриващото си слово.

 

Отговорът на Кулеба не закъсня.

 

“След като Русия нападна Украйна малко хора ще могат да си преобърнат езика и да нарекат руския и украинския народ братски, освен ако нямаме предвид Каин и Авел. Смятам, че украинците и българите имат много повече основания да се смятат за братски народи, особено с тази искрена подкрепа, която вие, г-н президент и българското правителство ни оказва“, каза украинският външен министър.

 

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е на визита у нас, която ще продължи три дни. Той продължава да настоява България да изпрати военна помощ на Украйна, за да може държавата да се справи с руската инвазия. Офанзивата на Кремъл в момента е в Донбас.

 

Кулеба е категоричен - който не изпраща военна помощ на Украйна, помага на Русия. У нас обаче има разцепление по темата, а властта не е взела решение. Днес в крайна сметка двата проекта - на ГЕРБ и ДБ, бяха вкарани в дневния ред на комисията по външна политика. Какво ще се случи на заседанието - предстои да видим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3135 |20.04.2022 Кулеба: Който говори скрито или явно срещу изпращането на оръжия за Украйна, споделя вината на Русия . 0| 2755 |20.04.2022 Генчовска: Премиерът и Кулеба са обсъждали военната помощ за Украйна . 0| 3360 |20.04.2022 Кулеба: Докато парламентът ви реши дали да даде оръжие на Украйна, ще се бием с каквото имаме . 0| 3184 |20.04.2022 Радев пред Кулеба: Извършителите на военни престъпления трябва да бъдат наказани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads