Реклама / Ads
10| 2806 |10.03.2024 НОВИНИ

Кулеба отхвърли призива на Папата за преговори с Русия 2 г. след инвазията, като се зарече "никога" да не се предаде

.
Украинският външен министър Дмитро Кулеба Източник: БГНЕС
Украинският външен министър Дмитро Кулеба отхвърли призива на папа Франциск да преговаря с Русия две години след инвазията, като се зарече "никога" да не се предаде, след като понтификът заяви, че Киев трябва "да има смелостта да вдигне бялото знаме", съобщи АФП.
 

Главата на Римокатолическата църква генерира вълна от възмущение в Киев, след като в интервю, публикувано на 9 март, отбеляза, че Украйна трябва да преговаря с Русия, която завзе големи части от територията й по време на войната.

 

"Нашето знаме е жълто-синьо. Това е знамето, с което живеем, умираме и побеждаваме. Никога няма да издигаме други знамена", коментира в социалните мрежи Кулеба.





Докато се сражава с по-големия си съсед, Украйна заяви готовност да не се отказва от територията си.

 

Духовният лидер разпали гнева, като посочи: "Когато виждаш, че си победен, че нещата не се получават, да имаш смелостта да преговаряш."

 

Украинският външен министър настоя понтифекса да застане "на страната на доброто", а не да поставя враждуващите страни "на една и съща основа и да нарича това "преговори".





"В същото време, когато става въпрос за бялото знаме, ние познаваме тази стратегия на Ватикана от първата половина на 20-ти век", подчерта Кулеба.

 

"Призовавам да не повтаряме грешките от миналото и да подкрепим Украйна и нейния народ в справедливата им борба за живот", допълни той.

 

Външният министър освен това благодари на папа Франциск за неговите "постоянни молитви за мир" и уточни, че Киев се надява духовникът да посети страната му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2852 |10.03.2024 Бащата на "Червения пират": Психичните проблеми на сина ми се появиха преди 4 години . 8| 3094 |10.03.2024 Михайло Подоляк: В началото на войната ключовите муниции бяха от България . 13| 2870 |10.03.2024 The Telegraph: Европейските страни трябва да са готови за оттеглянето на САЩ от НАТО, ако Тръмп спечели изборите . 4| 2519 |10.03.2024 Радев: Обществото ни никога не е допуснало разрушителни прояви на антисемитизъм, каквито видяхме в други части на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads