Реклама / Ads
7| 6344 |12.11.2015 НОВИНИ

Кулезич: Пълно затъмнение има за опасните ваксини

.
Люба Кулезич
Тази ваксина е престъпна, заяви по ТВ 7 журналистката Люба Кулезич по повод опасните ваксини срещу хепатит В, внесени у нас.
 
"Аз бях поканен от Фрогнюз да коментирам нещо, което те бяха разкрили", каза д-р Дечо Дечев, бивш директор на болницата "Св. Иван Рилски". "Това е безпрецедентна ситуация, риск за нашите деца. Държавата България, представлявана от г-н Москов, е длъжна да осигури 4-валентна комбинирана ваксина, но количествата, договорени за 2015 г. е нула. От 5- валентната ваксина - 0. От 6-валентната ваксина - 0. Единствените договорени количества са 80 000 бройки ваксина срещу хепатит В, които се слагат след раждането на детето. Намира се вариант за подсигуряване на количествата в Турция и се преговоря по искане на българската страна определени количества 5-валентна ваксина и хепатит В да ни бъдат дарени, защото в Турция няма 6-валентна ваксина".

Според Дечев на г-н Москов му били предлагани дози регистрирани на територията на ЕС ваксини от един от големите производители. продължавали обаче преговорите с турската страна. "Всички действия, предхождали това решение на МС, говорят, че д-р Москов съвсем умишлено е тръгнал към това действие, дали е преценявал риска, е негов въпрос", каза Дечев.

"Живакът в минимална количества наистина присъства в някои от ваксините като консервант. Българската наредба обаче не допуска съдържание повече от 2 микрограма, а д-р Москов е договорил съдържание, което многократно надхвърля собствената му наредба", каза още д-р Дечев.

"Как трябва да наречем човек, който е изповядвал реформаторската етика? Петър Москов, когото аз съм подкрепяла с цялото си сърце", попита Люба Кулезич. Тя каза, че "Фрогнюз се опитва всъщност да предупреди хората за опасната ваксина, която служи за допълнение към 5-валентната ваксина", добави тя. "Някой направи опит да обвини д-р Дечев, че отмъщавал на Петър Москов. Аз съм поразена от страшната метаморфоза на този човек, когото познавам от години и съм уважавала. Властта извършва много тежки трансформации у него. Очевидно е, че има информационно затъмнение по темата. НТВ отказва да пита по темата, въпреки че въпросът е парещ. става дума за откровено лъжене, за документи как е вкарана тази ваксина, как е минала през митниците в кюпа с другите. Аз тъгувам за това, което се случва. Това е опит да се скрие истината се политизира заради правилната коалиционна форма, ако това ще става през трупове или опасности хора да бъдат заразени, защото д-р Москов каза, че ще бъдат използвани върху бежанци. Продължавам да разбера в кой склад се съхраняват тези ваксини", каза Кулезич.

"Безпрецедентен е случаят. Налице е проблем при вноса, има финансово нарушение и огромен риск за децата. Договорът между България и Турция има изрична клауза, че дарените количества трябва да се използват в имунизационния календар за деца, заключи д-р Дечев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4409 |27.10.2015 Христо Иванов против пълното премахване на депутатския имунитет . 3| 4818 |23.10.2015 Шампиони сме на Европа по аборти сред непълнолетните . 16| 4161 |19.10.2015 Петкова: Напълно либерализиран пазар на тока от догодина . 64| 14356 |12.10.2015 Кулезич: Борисов и Цацаров да отговорят на Ц. Василев, чака ли ни Виденова зима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads