Реклама / Ads
3| 5326 |26.10.2015 НОВИНИ

Кунева и Зеленогорски искат оставката на шефа на ЦИК

.
Зеленогорски и Кунева
По думите на Найден Зеленогорски, а и на самия партиен лидер Меглена Кунева на пресконференция, трябва да се водят разговори за оставката на председателя на ЦИК. Те казаха още, че на балотажа в Пловдив ще подкрепят не гербера Иван Тотев, а Славчо Атанасов от ВМРО.
 
Организацията на местния вот куца сериозно. Това е политическата оценка на „Движение България на гражданите". Партията на Меглена Кунева, част от формацията Реформаторски блок, направи своя изборен коментар ден след вота.По думите на председателя на изборния щаб на реформаторите Найден Зеленогорски, изборната организация не е била добра и случващото се в зала „Арена Армеец" е ясен знак за това. Партията на Кунева не се идентифицира с искането на БСП за оставки на двамата вицепремиери, ангажирани с изборния процес - Румяна Бъчварова и Томислав Дончев.

По думите на Зеленогроски, а и на самия партиен лидер Меглена Кунева, обаче трябва да се водят разговори за оставката на председателя на ЦИК. От ДБГ са убедени, че ако машинният вот бе влязъл в сила у нас преди две години, то случващото се в „Арена Армеец" в момента нямаше да го има, а изборните резултати щяха да са напълно ясни още в 19 часа вчера.

Иначе партията на Кунева си даде добра оценка като представяне на местния вот. Движението отчете млади лидери със силни резултати, а вицепремиерът Меглена Кунева увери, че е доволна и от много преференциални гласове, които партията й е получила.

По нейни сметки преференциален вот е бил отбелязан предимно за преподаватели, което е ясен сигнал за обществото какви политически лидери всъщност търсят българите.

Имаме стабилен резултат за Реформаторския блок, на места имаме пробиви, обяви Кунева. Тя е доволна от това, че реформаторите са единни на повече от 90% от населените места.

За нея обаче единна регистрация на партиите от блока в по-ранен етап е щяла да даде и по-добри резултати на изборите. Като минус за представянето Кунева видя факта, че в последните месеци реформаторите не са свиквали своя Изпълнителен и Граждански съвет. Тя се надява обаче той да заседава още утре, преди втория тур на местните избори, като междувременно стана ясно, че е взето решението на балотажа в Пловдив партията да подкрепи Славчо Атанасов от ВМРО, който излиза срещу настоящия кмет гербера Тотев, както и кандидат-кмета на ВМРО в Банско (в зимния ни курорт обаче кандидатът на ГЕРБ Икономов печели с 50,67 % още на първи тур, б.р.).

„Според ДБГ на реформаторския блок предстои важно и сложно решение - дали на станат силна партньорска алтернатива на ГЕРБ или малка съдружна организация. По думите на Даниел Вълчев вторият вариант не им се харесва много, а първия би значел партиите да вървят към единен политически субект.

Преди втория тур ДБГ обяви, че на места прехвърчат искри с ГЕРБ, но това няма да разклати лодката.

Междувременно по казуса „Сидеров" стана ясно, че партията подкрепя идеята на ГЕРБ депутатският имунитет да отпадне, освен за политически изказвания от парламентарната трибуна. ДБГ ще изготви свое предложение в тази посока, като партийната идея ще е насочена към това депутатите да бъдат уеднаквени като права и привилегии с всеки редови гражданин.

















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4436 |23.10.2015 Захариева: Излезте и покажете, че искате да бъдете питани . 5| 5381 |19.10.2015 М. Кунева: Каналджиите са убийците, не граничарите . 13| 4549 |18.10.2015 Кунева: Оставянето на България извън Шенген поставя в риск страната ни и целия ЕС . 9| 4172 |16.10.2015 Кунева: Лицемерие е да даваме всичко, а това да не се разпознава от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads