Реклама / Ads
33| 4692 |14.01.2011 НОВИНИ

А. Кутев настоява: Цветанов е бил част от ДС

.
А. Кутев
5 човека агенти има в ПГ на ГЕРБ, констатира Кутев, но назова само едно име.
 

Има двоен стандарт; за да станеш посланик, обикновено има кариера и не принадлежността към ДС е осигурявала кариерата, съобщи Антон Кутев от БСП.

Не е така, принадлежността към ДС е давала по-силен старт, но ДС не е позволявала посланици да бъдат вербувани дори и по нейно време, защото, ако това излезе наяве, щеше да постави държавата в конфузна ситуация. 21 години след края на режима хората не са поставени на равно начало, констатира Д. Димитров от ГЕРБ, председател на Комисията по външна политика в НС.

Всеки ден БСП излиза с една или друга атака срещу Цв. Цветанов, добави още Димитров. Нямате доказателства, че вицепремерът е част от ДС, каза той.

5 човека агенти има в ПГ на ГЕРБ, съобщи Кутев, но не назова имената им. И каза, че Цветанов не е бил агент на ДС, но е бил част от нея. Нали той в собственото си CV е написал, че е работил в изчислителния център на МВР, който тогава е бил част от ДС. Не казвам, че е бил доносник, уточни Кутев и каза, че щом си имал общо с ДС, значи трябва да помислиш за двойния стандарт.

Вие нямате теза, контрира Димитров. Вие показвате двоен стандарт, каза Кутев. Безспорен факт е, че имат сътрудници на ДС в тяхната парламентарна група, питайте г-н Лазаров сътрудничил ли е на ДС, изплю едно от камъчетата Кутев.

Демократичната държава не може да се гради върху скрити зависимости на хората, отсече Димитров.

Ако искате да докарате нещата докрай, хващайте Ваньо Танов, хайде Божидар Димитров го освободихте, но продължавайте с хората от парламентарната си група, продължи настъплението Кутев. Държавата е в неудобна позиция, но трябваше тихомълком без шум, елегантно и фино определени хора да се изтеглят от системата, договаряйки това с президента, за да не се бламира държавата. Така се правело, добави той, защото и при назначенията се правело така. Това е дипломация, не е Бойко Борисов, каза Кутев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 5030 |13.01.2011 Е. Костадинов: Цветанов не е бил в структурите на ДС . 66| 10561 |13.01.2011 Първата работа на Цветанов – в структурите на ДС . 38| 5731 |12.01.2011 Цв. Цветанов: До няколко дни разкриваме "къртици" в МВР . 54| 6634 |11.01.2011 Цветанов: Някой целенасочено мъти водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads