Реклама / Ads

15| 2386 |09.02.2021 НОВИНИ

Лъчезар Борисов смята, че държавата постигнала добър баланс

.
Лъчезар Борисов
Добър баланс смята, че е постигнала държавата ни в хода на кризата министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Пред bTV той посочи - страната ни поддържа финансова стабилност, а кабинетът мисли за бизнеса и здравето на хората. Имало някои бизнеси обаче, които се оплакали, че парите не достигат до тях.

“Има бизнеси, които поставят тая тема, е това го дискутираме заедно с работодателските организации. Може би това са по някои от първите стартирали процедури по-назад във времето, тъй като те бяха разработени по старите механизми и при спазване на най-стриктните правила на Европейската комисия и на нормативната рамка, която идва от там. Не бих казал, че са били административно блокирани, но тези процедури обикновено се изпълняват в рамките на година, година и половина. Съкратихме максимално тези срокове”, обясни още Борисов. 


"Специално за микропредприятията е съкратена цялата процедура, за средни предприятия сме на етап подписване на договори. Веднага, когато компаниите представят отчети за извършена дейност, ще получат средствата”, обясни още икономическият министър. 


Борисов още веднъж посочи - България е с най-либералните противоепидемични мерки в Европа, които дали своите резултати по отношение на икономиката и нейното развитие. 


По думите на икономическия министър най-засегнатият от епидемията бранш е ресторантьорският. 


“През 2020 г. има спад на неактивните компании с 4%. Тези показатели показват, че в определена степен мерките дадоха ефект. Но един бизнес е направен, за да работи, не да бъде направен за подпомагане", коментира още министърът. 


Влизал и в сериозни спорове с членовете на Национални оперативен щаб по този въпрос. 


“Един от рисковете за ресторантьорския бранш е, че колкото по-дълго остане затворен, толкова повече кадри ще се пренасочат към други бизнеси. В момента, когато трябва да започнат да работят, може да стои този проблем”, посочи още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 23| 2555 |06.02.2021 Валери Симеонов смята, че не било патриотично да се хвърли оставка 6 месеца преди изборите . 8| 3193 |05.02.2021 Христо Иванов с ново обжалване заради записите с гласа, наподобяващ този на Борисов . 25| 7676 |05.02.2021 Копринка Червенкова: Сблъсък Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов . 12| 9311 |05.02.2021 Сашо Диков: Японският император и Борисов не бъркат никога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ