Реклама / Ads
0| 3461 |28.03.2022 НОВИНИ

Лавров за преговорите: Не бих искал да виждам никакви совалки от западните ни колеги

.
Източник: БГНЕС
Русия не би искала да види ”совалкова дипломация” с участието на западни представители в преговорите с Украйна. Това заяви в понеделник руският външен министър Сергей Лавров в интервю за сръбски медии, предава ТАСС.
 

„Не бих искал да виждам никакви совалки от западните ни колеги, защото те вече изпратиха свои през февруари 2014 г. в Украйна и през февруари 2015 г. в Минск“, заяви Лавров.

 

„Сега ни казват: „Дайте шанс на дипломацията.“ Разбира се, ние искаме да дадем шанс на дипломацията, поради което се съгласихме на преговорите, които сега се възобновяват в Истанбул. Но има много примери, когато постиженията на дипломацията бяха унищожени от западните ни колеги. Сега не може да им се вярва“, подчерта министърът.

 

„Много се надявам, че сега европейското съзнание ще бъде разклатено, защото в Украйна тези тенденции на възраждане на идеологията и практиката на нацизма се проявиха особено ясно“, каза ръководителят на дипломатическото руско ведомство.

 

„Западът се опитва да наложи своята линия, своите интереси на Сърбия именно със сила. Със силата на икономическия натиск, със силата на заплахите, изнудването, със силата на ултиматумите, че ако искате да влезете в Европейския съюз, тогава трябва да заемете антируската линия." Това е неприлично, така че бъдете себе си. По принцип е невъзможно да се провежда това нито в обществото, нито у дома, нито с приятели, нито на международната арена, особено когато се опитват да счупят ръцете на всички “, допълни министърът.

 

„Президентът Александър Вучич многократно е обръщал внимание на тази тема, този проблем, той честно каза, че Сърбия е малка страна, но Сърбия има своята гордост, има свои собствени интереси. Тези интереси сега просто се опитват да накарат и да ви направят инструмент на политиката на Запад, точно както се случи със Северна Македония, Черна гора, както се опитват да направят с Босна и Херцеговина“, каза oще той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3378 |25.03.2022 Путин и Лавров сравниха Запада с нацистка Германия . 0| 3109 |25.03.2022 Лавров: Срещу Русия се води тотална хибридна война . 0| 3846 |24.03.2022 Подоляк за преговорите: Повратният момент ще настъпи скоро . 0| 4624 |24.03.2022 Сергей Лавров: Полша иска да поеме контрол над Западна Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads