Реклама / Ads
0| 2290 |19.07.2024 НОВИНИ

Лекар успокои: Все повече хора контролират добре кръвното си налягане

.
Източник: БГНЕС
"Все повече хора контролират добре кръвното си, обръщат внимание на здравето си и се вслушват в съветите на лекарите."
 

Това отчита д-р Ивайло Павлов от лечебни заведения „Медика“, които организираха кампанията „С отговорност към горещините“.

 

Тя се проведе между 12 и 18 юли в девет града от шест области в Североизточна България. 

 




Над 650 души са се възползвали от тазгодишната кампания, чиято основна задача е опазване на здравето на хората през летните дни и популяризиране важността на редовната профилактика, посочиха организаторите. Припомняме, че през предходните три дни в Русе температурата на сянка беше над 40 градуса, а днес от Хидрометеорологичната станция в крайдунавския град към 15:00 часа са измерени 37,4 градуса на сянка. 

 

По тази причина и най-активни в кампанията са били русенци. Над 170 са пожелали да им бъде измерено кръвното налягане и да изслушат съветите на специалистите как да се погрижат за добрата си кондиция в жежките дни. В Шумен също се е наблюдавал значителен интерес, повече от 160 граждани са посетили мобилния пункт на медицинската институция.





„Най-много желаещи да им измерят артериалното налягане и да се консултират с кардиолог бяха на възраст между 40 и 60 години, предимно работещи. Някои от тях се оплакаха от отпадналост и замаяност, обичайна реакция на организма при високи температури. Най-високото измерено кръвно бе 240/140, а най-ниското 70/40. Най-възрастният гражданин, който се възползва от услугите на екипа на „Медика“, е 89-годишен, а най-младият – 16-годишно момче“, отбеляза медицинският екип, провел инициативата.

 

Сред посетителите на изнесения пункт в деветте населени места е имало хипертоници, но само при няколко души са регистрирани завишени показатели на налягането. Гражданите, които са споделили по-сериозни притеснения за здравето си, са консултирани и посъветвани да потърсят медицинска помощ за обстоен преглед и изследвания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 77681 |19.07.2024 МВнР с важно съобщение за всички българи, които са в Гърция или са се запътили натам . 2| 2235 |19.07.2024 Животновъд: Площите за паша са силно намалели, водата е недостатъчна. Положението е бедствено! . 1| 2262 |19.07.2024 Прокуратурата повдигна обвинение срещу дупнишкия кмет, заплашвал полицейски шеф . 9| 4112 |19.07.2024 Скандално заседание, унизени депутати - институциите бойкотираха комисията за "Исторически парк"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads