Реклама / Ads
29| 4647 |12.04.2020 НОВИНИ

Лекарите от първа линия: Ще ви ръкопляскаме ако останете вкъщи

.
Останете си вкъщи и ние ще ви ръкопляскаме, това призова Националният оперативен щаб, който днес е в разширен лекарски състав. По време на брифинга на Щаба, д-р Асен Меджидиев призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците.
 

Според него, мерките в България са най-добрите. "Това, което колегите от Европа ни пращат, е ужасно. Клиповете, които гледаме, с трупове на млади хора, покъртително е. Като лекари сме виждали ужасни неща, но това сериозно ни разтройва. Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той.

 

"Ще стане много тежко, особено в София. Това е един много сериозен момент. Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

 

Той разкри какви страшни гледки вижда в Европа благодарение на клиповете от Европа, които пращат колегите му. "Те са покъртителни. Има млади хора, трупове, това сериозно ни разстройва", каза д-р Меджидиев.

 

"Искам да се обърна към нашите сънародници, да спазват мерките, за да не се удавим накрая. Вчера София беше пълна с хора, а тук има най-много случаи и тя е основна отправна точка за заразата", добави той.

 

"Разберете, че ние сме на предна линия и сме най-незащитени. Масово падат медицински специалисти. Започнем ли да ги губим, ще стане много тежко. Говоря особено за София, защото тук идват и по-тежките случаи от провинцията", каза д-р Меджидиев.

 

"Разберете, че Господ е всеки ден с нас. Нека да опазим държавата си. Лекарите не са въздесъщи", завърши д-р Асен Меджидиев


.
Снимка: д-р Асен Меджидиев и проф. д-р Костадин Ангелов

 

Виждали ли сте как майка не може да погребе детето си? Това попита директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов. "Видях го с очите си", добави той.

"Аз съм виждал", каза проф. д-р Ангелов и призова всички да си останим по къщите. Бог ще бъде с нас и заяви, че днес те ще ръкопляскат на всички граждани в 21.00 часа.

"Бог е сред нас. Няма смисъл да го търсим в църквите. Пише го в Библията. Бог е при нас и не бива да поставяме под изпитание Божията милост и да превърнем дните за празнуване в дни за умиране", заяви той.

 

"Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места", попита директорът на Александровска болница. "Ходейки хората по улиците като че ли искат на нас лекарите да ни предадат някаква Божия роля и да решаваме кой да живее. Не искаме тази корона от тръни", каза проф. д-р Ангелов.

 


.
Снимка: Проф. Асен Балтов,

 

Проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов" заяви по време на брифинг в МС, че навън е пълно с бъдещи пациенти.

"След 10 дни ще започнат да идват тежките случаи. При нас ("Пирогов") има 11 интубирани пациенти и още 31 тежки случаи.

"Няма пациент, който да е в добро състояние и всички идват с влошено дишане и са потенциално за интубация. Разберете, че сега не е моментът да се стои по градинките, да се пие бира и да се веселим. Следващите две седмици ще бъдат критични. Не ходете на църква. Църквата е във всеки от нас, в нашата вяра", каза той. 

"Денонощно се борим за живота на хората, но нека и хората да се борят за нашия живот", призова проф. Балтов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 20603 |09.04.2020 Д-р Антония Първанова: Кризата с COVID 19 не е здравна, а политическа и икономическа . 16| 7593 |08.04.2020 Първан Симеонов: Румен Радев беше затова избран, за да бъде коректив на властта . 1| 3871 |07.04.2020 В Денят на здравето: Да благодарим на лекарите на първа линия . 1| 3952 |07.04.2020 Д-р Миндов: Едва ли приложението ViruSave ще е от полза на лекарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads