Реклама / Ads
24| 3850 |21.01.2022 НОВИНИ

Лена Бориславова: Няма по-категорична позиция от тази, че България е суверенна държава

.
Лена Бориславова
Няма по-категорична позиция от тази, че България е суверенна държава. И тя има право да решава как и какви войски ще преминават през територията на ЕС. Това каза по БНТ Лена Бориславова - шеф на кабинета на премиера Кирил Петков.
 

Смятам, че позицията бе обща, категорична и ясна. Тя е единодушна в това, че Русия не е в състояние да поставя такива условия на Българи и Румъния. 

 

Това бе първото посещение на премиера в РСМ. Новото е надграждане на диалога, който бе замръзнал между двете държави. Важно е да не отстъпване от позициите, които са взети.  Демонстриран бе напредък в преговорите в търсене на общото. Могат да се постигнат резултати, които дълго време не са били дори предмет на обсъждане. Сега се отваря нова страница в отношенията, без да се отстъпва от националния интерес. 

 

Работата е динамична и отворена.  Ние няма да отстъпим от нашата позиция ще работим за всички условия. Ще работим за надграждане на диалога. 

Не искам да влизам в твърдения за грешки на предишни управляващи. Факт е, че вече има отворен диалог. Ако работните групи успеят да напреднат с ясни договорки как да постигнат условията, тогава считам, че можем да говорим за оптимистичен завършек на тази история. 


Нашата четворна коалиция имаше тежката съдба да се озове в управлението на държавата, в момента, когато никой не би завидял. Установяваме, че кризите, намирайки се в тях, има големи трудности да ги преодолеем. Това е така, защото сферите са били занемарени, контролните механизми също. Съгласно световния индекс по здравеопазване преди ковид-пансемията - България се е намирала на последно място по здравеопазване и жизнен стандарт. 


Румен Радев може да бъде както партньор на управлението, така и негов коректив. Критиката не е лошо нещо, когато е заслужена и дава възможност грешките да бъдат поправени. Диалогът е функция на едно общество. Когато в диалог се вземат правилните решения, само тогава можем да приложим правилно управление на кризата. 

 

Правителството опитва чрез диалог и прозрачност да даде предвидимост на българското общество. Всеки български гражданин ще има възможност поне в пет дневен период от време да разбере как се управлява кризата.  Решително бе преработен модела за управление на Ковид-кризата. Управляваме процесите в най-тежките моменти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3287 |21.01.2022 НС реши: Пет вместо девет члена ще има в състава на КЕВР . 25| 12041 |21.01.2022 Евгений Дайнов: Путин явно вярва на Алена . 50| 10279 |21.01.2022 Елена Поптодорова пред Фрог: Новина няма. Русия размаха политически пръст на България . 32| 3300 |21.01.2022 Христо Иванов: Няма да се поддаваме на руска провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads