Реклама / Ads
16| 3616 |23.04.2023 НОВИНИ

Лена Бориславова, ПП: Ще говорим с ГЕРБ по политики, взаимните нападки не помагат

.
В парламента трябва да се говори за политики и за приоритети, а взаимните нападки не помагат на никого. Това заяви Лена Бориславова от ”Продължаваме промяната”.
 

"Фокусът върху втория мандат още преди да е връчен първият е малко нетипичен. Ние няма да бягаме от този въпрос. Когато вторият мандат дойде при нас, ние ще продължим разговорите с ГЕРБ, но по политики", заяви още  Бориславова в предаването "120 минути" по bTV.


"Зад нас са застанали над 600 хил. избиратели, които са казали "ние не искаме повече управление на ГЕРБ". Затова ние не можем да подкрепим първия мандат на ГЕРБ", каза още тя.


"Осъзнаваме нуждата от правителство и това, че няма как сами да реализираме такова. Така, че разговорите с колегите са логична стъпка и ние трябва да намерим решение", заяви Бориславова.


"Тонът на разговорите няма значение. Това, което трябва да гледаме, са резултатите. Първоначалните разговори позволиха ние да отпушим процеса по избор на председател на НС. Фактът, че вече имаме това нещо, е крайният резултат, до който доведоха тези преговори", каза тя.


"Ние виждаме един призив от страна на ГЕРБ, че те искат да имат признание, да получат уважение, а в същото време продължават с упреци за бюджет, който самите те са гласували. Чуваме и някои други разнопосочни сигнали за "счупена държава", което е трудно да бъде окачествено като професионален тон за разговори", коментира Бориславова.

 

"Напълно осъзнаваме, че имаме нужда от редовно правителство и че нямаме пълния мандат, за да реализираме правителство само с ПП, затова разговорите в НС са логична стъпка и трябва да намерим решение. Избираме от лошо и по-лошо. Трябва да намерим как да се обединим около решения, които да движат страната напред. Трябват ни мерки, зад които да се знае кой застава", обясни тя.

 

"Не мога да кажа какво е в главата на г-н Радев. Видяхме, че бързо проведе консултациите. Официалния призив беше да се даде време, но ние разбираме, че колкото и време да ни се даде, няма никакво значение. Трябва да ни се даде процедура, без да се бърза, но ситуацията е сложна. Едни нови избори ще възпроизведат съществуващото положение", каза Бориславова.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3906 |23.04.2023 Меглена Кунева се появи отнякъде и веднага започна да ни поучава . 9| 3258 |20.04.2023 Борисов не иска да пуска Лена Бориславова от НС. Единствен гласувал „против“ оставката й . 9| 2773 |20.04.2023 Лена Бориславова: Отговорността в парламента и извън него е огромна, проблемите вътре и вън - също . 2| 2716 |20.04.2023 Лена Бориславова вече не е депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads